Концесионери масово не допускат кучета на плажа, въпреки че нито

...
Концесионери масово не допускат кучета на плажа, въпреки че нито
Коментари Харесай

Още една причина да изберете Гърция: Концесионери масово не допускат кучета на плажа, въпреки че нито един закон не го забранява

Концесионери всеобщо не позволяват кучета на плажа, макар че нито един закон не го не разрешава, заяви Нова телевизия.
Ивелин Младенов решил за първи път от години да почива на българското Черноморие, с изключение на с другари и с домашния си любим – 10-килограмовият Марли, който обаче не бил позволен на плажа.
„ В началото, когато дойдохме господата от защитата на плажа ни помолиха да напуснем, защото било неразрешено разхождането на домашни любимци, все пак, че не нарушават по какъвто и да било метод публичния ред и това, че са на каишка, както в действителност гласи и Законът за ветеринарно-медицинската активност “, споделя той.

Младите мъже били спрени от физическата защита на плажа.
„ На всяка табела написа, че е неразрешено. Това не го вземам решение аз “, изяснява Илиян Тонев от защитата на плаж „ Слънчев бряг “-Централен.
Този отговор не удовлетворил Ивелин и приятеляте му. Te пробвали да потърсят отговор на какво съображение Марли би трябвало да остане отвън пясъка. А нито в закон, нито в общинска разпоредба има каквото и да е ограничаване домашни любимци да бъдат на плажа.
Управата на плажа изяснява недопускането на кучета по този начин:
„ Това е решение на всички концесионери по цялата плажна линия.

Има табели, на които е обозначено, че е неразрешено за домашни любимци и за транспортни средства. Решението, допускам, е взето от съображения за сигурност. Няма значение дали кучетата са огромни или дребни, само че има туристи, които са с дребни деца и просто това се прави за тяхна сигурност “, съобщи шефът на плаж „ Слънчев бряг “-Централен Михаил Ковачев.
От Министерството на туризма са изпратили отговор до Нова телевизия, в който изясняват, че изискването дали могат да се позволяват домашни любимци на територията на морските плажове по българското Черноморие не е регламентирано в договорите за концесия или наем, които ведомството подписва с тях.
Допускането на домашни любимци на плажа или възбрана за това можело да бъде посочено посредством Наредбите за запазване на публичния ред на съответната община.

Това зависело и от организацията на работа, направена от стопанина на плажа.
А за стопанина на Марли Ивелин Младенов решението на казуса е елементарно.
„ От 12 години насам може би за първи път взехме решение да дойдем на българското Черноморие. Със сигурност това няма да се повтори “, споделя той.
Инфо: offnews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР