Концертен маратон започва от 18:30 часа днес в Младежкия център

...
Концертен маратон започва от 18:30 часа днес в Младежкия център
Коментари Харесай

Концертен маратон стартира хасковският хор „Орфей“

Концертен маратон стартира от 18:30 часа през днешния ден в Младежкия център хасковският Детски хор „ Орфей “. На сцената ще показа репертоара, с който ще взе участие в Международен коледен хоров фестивал в Малта. Там децата от „ Орфей “ ще създадат международна премиера на песни от български композитори, основани особено за хасковския коледен фестивал на хоровата ария.

Детски хор „ Орфей “ при Младежкия център ще взе участие в 5 концерта за трите дни на престоя си в Малта- от 2 до 4 декември. Сценичните изяви са в градовете Калкара, Сенглея, Коспикуа и Виториозо. Ще се включат и в програмата на обичайното коледно селце в Калкара.

„ Орфей “ е единственият български детски хор, поканен за присъединяване в интернационалния хоров конгрес. Предвиждат и срещи на основателя на фестивала в Хасково – Елена Цветкова, диригент на „ Орфей “, с уредниците на този в Малта. Идеята е в идващите издания да бъдат проведени хорови „ лаборатории “ за проучване и осъществяване на произведения от български композитори.

Участието на детски хор „ Орфей “, основан през 1977г., в интернационалния фестивал в Малта е с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ и община Хасково.

На 17 и 18 декември в Хасково Младежкият център и хор „ Орфей “ ще са домакини на 7-то издание на Национален фестивал на коледната и новогодишна ария.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР