Концертът започва в 20 часа в Народния театър Иван Вазов“

...
Концертът започва в 20 часа в Народния театър Иван Вазов“
Коментари Харесай

Тази вечер е традиционният благотворителен спектакъл ”Българската Коледа”

Концертът стартира в 20 часа в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ и ще бъде излъчен директно в ефира на Българското национално радио и Нова телевизия. Целта и на тазгодишното юбилейно издание на „ Българската Коледа “ е да подкрепи лекуването на стотици български деца, както и да обезпечи високотехнологична инсталация за детски отделения и клиники в страната.

 

За двадесета поредна година в празничната вечер на Рождество Христово актьори, музиканти, спортисти и публицисти, поддържат с присъединяване си благотворителната самодейност в помощ на децата в неволя. В края на ноември президентът Румен Радев разгласи началото на 20-ото юбилейно издание на „ Българската Коледа “. То е в поддръжка на децата с редки генетични болести: 

 

" За тези 20 години " Българската Коледа " освен продължава да подкрепя хиляди български деца и да носи вяра в техните фамилии – " Българската Коледа " съумя да допре сърцето на всеки българин. Защото тя не е просто дарителска акция, тя е нещо доста повече.

 

Тя ни дава вярата, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя е инвестиция в най-ценния ни капитал - здравето и бъдещето на нашите деца. Успява да сплоти хора с разнообразни специалности обучение и обществено състояние към една публично значима идея “.

 

И тази година в благотворителния концерт се включват обичани български музиканти и реализатори. Съпричастни към идеята са публицисти, спортисти и общественици, които ще насочат послания от сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “. По време на концерта деца, подкрепени от „ Българската Коледа “, ще опишат за своите очаквания и фантазии. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР