Концерт с авторски творби на бележития джаз музикант и композитор

...
Концерт с авторски творби на бележития джаз музикант и композитор
Коментари Харесай

Анатолий Вапиров отбелязва 75 години

Концерт с авторски произведения на бележития джаз музикант и композитор Анатолий Вапиров ще се състои на 3 март от 19 ч. във Варненската опера под диригентството на маестро Георги Димитров. Солисти са Валерий Георгиев (тенор), Иво Йорданов (баритон), Гео Чобанов (бас), Живко Василев (кавал), Милен Кукошаров (пиано), Стоян Янкулов (ударни), Димитър Сираков (бас китара). Участват хор и оркестър на ДО Варна. В програмата са включени " Майсторът и Маргарита " - симфонична поема, " Глад и жадност " - поема за дудук и симфоничен оркестър, " На посетители у дявола - кантата по текст на Христо Смирненски, " Ний сме радостни бродяги " - ария по текст на Христо Смирненски.
Юбилейният концерт за 75-годишнината на една от актуалните джаз икони Анатолий Вапиров ще бъде във Варна - града, с който роденият в Украйна музикант е свързал житейската си и креативна орис. А за отношението на варненци към него ясно приказва фактът, че в афиша на Държавната опера във Варна събитието е планувано на Трети март - Националния празник на България. В концерта, за който на диригентския пулт пред оркестъра на Варненската опера ще застане маестро Георги Димитров - най-хубавият тълковник на музиката на Анатолий Вапиров, ще прозвучат за първи път нови творби на юбиляря.
" Фамилната ми история е сюжет за цялостен филм. Предците на татко ми са родени в българското село Генерал Инзово, до Ямбол. Аз съм евентуално потомък на хайдути. Предците ми са избягали от България през ХIХ в., а по това време отсам са бягали най-много хайдутите. В Украйна изселниците основали село Инзовка. Баща ми е роден в Бердянск, както и аз. Украйна е страната, в която съм се появил на бял свят, Русия е страната, в която получих образованието си, а България е страната на моите предшественици и мястото, където пребивавам и работя ", споделя Анатолий Вапиров. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР