Концерт на квартет “Четири ключа – виртуози от оркестъра на

...
Концерт на квартет “Четири ключа – виртуози от оркестъра на
Коментари Харесай

Струнен концерт в посолството ни в Москва

Концерт на квартет “Четири ключа ” – виртуози от оркестъра на Болшой спектакъл – се състоя в понеделник вечерта в Гербовата зала на Посолството на България в Руската федерация.

Инициативата е на българския дипломат в Москва Бойко Коцев и е по отношение на културната стратегия, съпътстваща председателството на България на Съвета на Европейския съюз.

Квартетът е формиран от концертмайстора на оркестъра на Болшой спектакъл Инна Ли – цигулка, Валерия Арзуманова – цигулка, Любов Токарена – виола, Екатерина Веселая – виолончело.

В програмата бяха включени следните творби: Карл Стамиц – “Дует за цигулка и виола ”, Людвиг ван Бетховен – “Сонатина за виола и виолончело ”, Франц Шуберт – “Трио D 47 ”, Александър Попов – “Славейкови песни ” и “Мелодия ” на Панчо Владигеров.

На 5 февруари в Болшой спектакъл се състоя формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Москва с приветствено слово на господин Коцев, ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Руската федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР