Контролираните от Хамас власти в ивицата Газа обявиха днес, че

...
Контролираните от Хамас власти в ивицата Газа обявиха днес, че
Коментари Харесай

Трагедия:15 души починаха в болница Аш Шифа заради липса на ток

Контролираните от " Хамас " управляващи в линията Газа оповестиха през днешния ден, че 15 души са умряли заради липса на електричество в болница " Аш Шифа " в град Газа, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

" Шест недоносени бебета " и " девет пациенти в интензивното поделение " са умряли заради липса на електричество в най-голямата болница в подложената на израелски обстрел линия Газа, съобщи през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето в следения от ислямисткото придвижване палестински анклав Юсеф Абу Риш.

Самият Абу Риш се намира в " Аш Шифа ", където са подслонени и хиляди разселени палестинци.

Снощи той заяви за 12 умряли - " пет бебета " и " седем пациенти ", отбелязва Агенция Франс Прес.

В събота управата на " Аш Шифа " заяви, че 39 недоносени бебета към момента се намират в болничното заведение и че медицинските сестри правят " ръчни дихателни разтривки ", с цел да ги поддържат живи.

Представител на неправителствената организация " Лекари без граници " сподели, че в интензивното поделение се намират 17 пациенти.

В северната част от ивицага Газа не работи нито една болница, съобщи още Юсеф Абу Риш.

Обръчът към лечебните заведения в линията се стяга от петък. Израелската войска твърди, че " Хамас " употребява лечебните заведения за набези против нея. Освен това лечебните заведения са без електричество заради дефицита на гориво, дължащ се на израелската обсада, показва Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР