Контролът е в полза на всички нас - трябва си

...
Контролът е в полза на всички нас - трябва си
Коментари Харесай

Нанков: Всеки изхарчен лев или евро по програмата "Региони в растеж" трябва да намери най-големия ефект

Контролът е в интерес на всички нас - би трябвало си дадем ясна сметка, че всеки изхарчен лев или евро по програмата "Региони в напредък " би трябвало да откри най-големия резултат, сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила, който откри в София годишното осведомително събитие на Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020.

Вече има 12 оповестени процедури по Оперативна програма "Региони в напредък " на стойност 2.344 милиарда лв., това са 78 % от общия й бюджет. Дотук имаме 425 контракта за безплатна финансова помощ на стойност съвсем два милиарда лв., това са 68 % по общия запас на програмата. До края на годината желаеме да открием още една - 13-та процедура по оперативната стратегия, ориентирана към опазването на здравето. Там е извънредно значимия план за 163 млн. лв. за модернизиране на незабавната здравна помощ в страната, сподели Нанков.

Годината беше значима и за различен наш стратегически приоритет - образованието. Получихме позволение от Министерски съвет да договорим повече пари от заложеното по съставен елемент "образователна инфраструктура " и да осигурим общо 624 млн. лв., което е над 102 млн. лв. повече от проекта, сподели Нанков. През 2018 година ще надградим грижата си за българските деца, защото ще създадем образователно-информационна акция "моят град е моята цитадела ". В нея децата ще се състезават по познаване на своите градове, сподели министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР