Контраразузнаването на СБУ разкри информаторка, която е предоставяла на руските

...
Контраразузнаването на СБУ разкри информаторка, която е предоставяла на руските
Коментари Харесай

Жена на боец от ВСУ го предаде, насочвала руснаците къде да стрелят по неговата част -

Контраразузнаването на СБУ разкри информаторка, която е предоставяла на съветските спецслужби данни за местоположението на военни уреди и техника на ВСУ по линията на фронта в Донецка и Запорожка област.

Разследването е открило, че предателката е 31-годишна жителка на Днепропетровска област, който е почнала да сътрудничи на врага още през май тази година.

Тя е подхванала сходна стъпка макар обстоятелството, че е омъжена за военнослужещ от ВСУ от който има наследник. Съпругът й, който е на източния фронт, постоянно ѝ е превеждал пари за издръжката на детето до момента в който воювал за родината си.

Колаборационистката използвала брачна половинка си, с цел да се снабди с информация за местоположението на неговата военна част и на други групи на ВСУ, ситуирани на предни позиции. После тя предавала получените координати за местонахождение на украинските елементи посредством куриери на военното разузнаване на Руската федерация, а по-късно окупаторите нанасяли артилерийски, минохвъргачни и въздушни удари.

Лице за връзка е бил съветски военнослужещ, който ѝ заречен съветско поданство и висок стандарт на живот, в случай че нашествениците съумеят да завладяват района.

Полицията е арестувала колаборационистката сега когато за следващ път е изпращала координати на вражеските сили.

При позволените претърсвания са конфискувани компютърна техника и мобилни терминали, употребявани за връзката.

Жената е задържана и отива на съд за държавна измяна.

СБУ ревизира информация за други лица, в това число представители на съветските специфични служби, забъркани в подривна активност против Украйна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР