Контраразузнаването на Германия разследва съобщенията за прехванат от Русия разговор

...
Контраразузнаването на Германия разследва съобщенията за прехванат от Русия разговор
Коментари Харесай

Смут в Берлин след изтичането на разговор на немски офицери за атаки с Таурус по Кримския мост

Контраразузнаването на Германия проверява известията за прехванат от Русия диалог на Бундесвера
Службата за военно контраразузнаване на Германия проверява известията, че съветски служби са прехванали диалог сред офицери от Бундесвера за крилатата ракета " ". Говорител на Федералното министерство на защитата изясни, че въпросът се проверява. Твърди се, че диалог сред офицери от Бундесвера за възможни доставки на " Таурус " за Украйна е бил прехванат от Русия, оповестява Дойчландфунк.

Не беше допустимо да се каже нищо за наличието на явно прихванатата връзка. Според известия от няколко медии съветската държавна телевизия RT е разгласила през вчерашния ден запис на диалог сред висши офицери от военновъздушните сили. Твърди се, че полемиката е била съсредоточена върху възможното разполагане на " Таурус " в Украйна. Въпреки това канцлерът Олаф Шолц до момента е изключвал предаването на оръжейната система на страната.

Председателят на парламентарната комисия за надзор декор Ноц прикани за изцяло следствие. Политикът от Зелените съобщи пред Redaktionsnetzwerk Deutschland, че в случай че историята се удостовери, това ще бъде извънредно спорен развой. Освен това поражда въпросът дали става въпрос за систематичен проблем в региона на сигурността.

Записът е с дълготрайност към половин час и се популяризира от съветските пропагандни канали. В записа високопоставени офицери от военновъздушните сили разискват в детайли по какъв начин немските крилати ракети " Таурус " могат да бъдат ситуирани в Украйна. Очевидно става въпрос за запис на телефонна конференция и специалистите считат, че той е достоверен, написа по тематиката " Шпигел ".

Подслушвани ли са военните? Тайната работа на Бундесвера MAD сега проверява този въпрос с цялостна мощ. Всеки, който слуша записа, незабавно схваща какъв брой взривоопасен е въпросът: офицерите разискват, наред с други неща, цели, които Украйна теоретично би могла да унищожи с " Таурус ". Споменава се стратегически значимият мост към Кримския полуостров.

Канцлерът удостовери тази седмица, че е изрично срещу доставката на крилати ракети " Таурус ". Въпреки това съветските пропагандни канали в този момент се пробват да употребяват записа.

Офицерите са били много небрежни по време на срещата си: употребявали са относително лесната за подслушване платформа WebEx. Като се има поради взривоопасният темперамент на тематиките, в този случай е трябвало да се употребява криптирана линия. И е допустимо случаят да ескалира.

WebEx се употребява постоянно от немските въоръжени сили и Министерството на защитата. Сега главният въпрос е: дали съветските служби са могли да получат още повече вътрешна информация? Това би било неуспех, изключително в актуалната обстановка, написа още " Шпигел ".

В. " Велт " твърди, че записът на диалога се популяризира в Бундесвера. Няколко военни са говорили пред изданието и са декларирали, че записът е достоверен.

Друг немски вестник - " Билд ", показва, че има доста аргументи да се допуска, че записът на диалога е достоверен, даже и Бундесверът да не удостоверява тази информация. Изданието също по този начин отбелязва, че един от участниците в срещата е бил в Сингапур - хотелската му стая може да е била подслушвана, телефонът му да е бил хакнат или да е бил обвързван с незащитена мрежа.

В записа четирима " офицери от Бундесвера " разискват опциите на крилатата ракета " Таурус ". По-специално, в диалога се допуска, че дружно с тези ракети в Украйна ще би трябвало да бъде изпратен и немски боен личен състав.

Освен това събеседниците приказват за вероятен удар с ракети " Таурус " по Кримския мост. Според участниците в диалога офанзива с потребление на дребен брой ракети евентуално няма да унищожи моста.

Изданието назовава " явно " догатката, че записът е изработен от съветските разследващи служби или от " някой от техните сътрудници ". Според " Билд " Бундесверът се пробва да ограничи вредите от появяването на диалога в мрежата. По-специално, сметките в обществената мрежа X (бивш Twitter), които са популяризирали диалога, са били изтрити.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР