Контраразузнаването на Германия определи в сряда младежката организация на крайнодясната

...
Контраразузнаването на Германия определи в сряда младежката организация на крайнодясната
Коментари Харесай

Младежката организация на "Алтернатива за Германия" е обявена за екстремистка

Контраразузнаването на Германия дефинира в сряда младежката организация на крайнодясната партия Алтернатива за Германия (AfD) като екстремистка организация, която заплашва демокрацията.

Новата оценка за Млада опция (Jungen Alternative или JA) идва, откакто в края на предходната година Германия съобщи, че е осуетила опит на друга крайнодясна група да стартира принудително събаряне на страната, с цел да сложи като народен водач принц, който е търсил поддръжка от Русия. Двама от задържаните по време на акция по това време принадлежаха към AfD. Като част от напъните на управляващите да се борят с повишаването на екстремизма организацията за вътрешна сигурност класифицира две други организации - Институт за държавна политика (Institut für Staatspolitik или IfS) и " Един % " (Ein Prozent), като екстремистки формирания, преследващи цели, противоречащи на Конституцията.

" Правим всичко, с цел да пресушим плодородната почва за извънредно дясно принуждение ", сподели в изказване министърът на вътрешните работи Нанси Файзер. " Активистите на по този начин наречената " нова десница " популяризират единствено ненавист и дискриминация против друго мислещи, бежанци и хора с миграционен генезис ".

" Опасни са освен насилствените десни екстремисти, само че и духовните подпалвачи, които приготвят почвата за принуждение ", сподели още Файзер. В JA желаят общество, което е допустимо най-хомогенно в етнокултурно отношение, дефинира мигрантите от неевропейски генезис като фундаментално невъзможни за консолидиране и предизвестява за унищожаването на " органично отгледаните европейски нации ", се изяснява в известието. На имигрантите с хипотетичен мюсюлмански генезис нормално се приписват негативни характерности, като културна назадничавост и подчертана податливост към закононарушения и принуждение. Що се отнася до оклеветяването и очернянето на политическите съперници, при JA явно не става дума за политически спор, " а за общо деградиране на демократичната система на Федерална република Германия ".

В обява във Facebook от 22 март групата сподели: " Германците в този момент са навръх дъното на йерархията на жертвите в нашето общество ".

Imf,eo BfV " членовете [на JA] приказват, по метод, който нарушава човешкото достолепие, за идно " раздробяване на немския народ " и хипотетична " замяна на население ", известна още като " Голямата замяна ", Umvolkung или " Заместваща миграция ". (Umvolkung е термин от нацистката идеология, описващ развой на усвояване на немския народ от другите, тъй че да не помни езика и корените си - бел.ред.

Новата подредба от Федералната работа за отбрана на конституцията (BfV) значи, че трите организации ще бъдат следени, а и това може да повлияе върху способността на членовете да бъдат наети в обществения бранш или да получат позволение за оръжие.
От JA обявиха, че не са сюрпризирани от решението, заявявайки, че контраразузнавателната организация " просто си прави работата, която всъщност се състои в репресии против опозицията ", добавяйки, че ще предприеме правни стъпки против класификацията. Решението не се отнася за самата AfD, а Манфред Гюлнер от социологическата компания Forsa сподели, че е малко евентуално да окаже огромно въздействие върху партията, която реализира рекордни върхове от 15-17% известност, защото се възползва от гнева на гласоподавателите поради повишаването на силата след нахлуването на Русия в Украйна. Но Службата за отбрана на конституцията сигурно ще прегледа деликатно кои партийни членове и позиции ще надделеят на федералната партийна конференция, планувана за края на юли в Магдебург, изяснява организация ДПА.

" Алтернатива за Германия " беше учредена през 2013 година като партия против еврото по време на дълговата рецесия в еврозоната, само че бързо се измести надясно, облагодетелствайки се от гнева на политиката на отворени порти на някогашния канцлер Ангела Меркел към мигрантите през 2015 година и от недоволството поради блокирането на естествения живот по време на пандемията.

В момента тя е най-успешната крайнодясна партия в Германия след Втората международна война и е единствено с няколко процентни пункта зад Зелените и ръководещите социалдемократи (SPD).

" Видяхме, че цялата полемика за крайнодесните трендове не е навредила на AfD ", сподели Гюлнер. " Напротив, това докара до това, че партията всмуква целия коренен десен капацитет, който остава в Германия след краха на националсоциализма. "

Миналия октомври JA избра члена на Бундестага от AfD Ханес Гнаук за собствен федерален ръководител. Гнаук съставлява AfD в комисията по защита. Политици от други партии остро разкритикуваха това, защото стана известно, че военното контраразузнаване на Бундесвера (MAD) е класифицирало някогашния боен като " екстремист ".

Гнаук и други членове на JA поддържат контакти с Института за държавна политика в Саксония-Анхалт, чийто най-известен представител е издателят Гьотц Кубичек. Идеята, пропагандирана от IfS, " че има немски народ отвън националния народ, дефиниран в Основния закон като всички немски жители, допуска принизяване на натурализираните жители до второ качество германци ", се споделя в известието на Службата за отбрана от Конституцията. В мрежата на " Новата десница " IfS заема стратегически значима роля когато става дума за отбрана на Конституцията.

Според Службата за отбрана на Конституцията сдружението " Един % " пропагандира позиции, които са расистки, враждебни към имигрантите и мюсюлманите и ксенофобия. През последните години се вижда увеличение на антиконституционните изказвания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР