Контрапротест срещу незаконните блокади на пътни артерии в столицата се

...
Контрапротест срещу незаконните блокади на пътни артерии в столицата се
Коментари Харесай

Контрапротест срещу блокадите на кръстовища

Контрапротест против " противозаконните блокади на пътни артерии в столицата " се организира довечера в градинката на площад „ Възраждане “ до Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Организаторите, един от които е Георги Флоров, оповестиха, че това е кротичък митинг и против " поругаването на държавни знаци и публични здания, насилието над дами, деца и български жители от така наречен протестиращи “, заяви bTV.

За митинга е подадено заявление и има издадено позволение.

В момента тече събирането на подписка, с която недоволните жители ще желаят информация от Столична дирекция на вътрешните работи до каква степен е законно блокирането на кръстовища. Ако не е, те ще изискват ограничения за предотвратяването им и унищожаване на палатковите лагери.

За по-малко от денонощие контрапротестиращите са събрали 5000 подписа, като петицията е оповестена и в интернет, а искащите да я поддържат могат да се разпишат и пред постройката на полицията, съобщи БНР. 

Марияна Дочева, различен от организаторките, разяснява:

" Личното ми мероприятие е проведено от господин Веселин Георгиев и е подкрепено от група жители от Facebook групата " Не поддържам митинга ". Жалбата беше подписана от над 5000 индивида единствено за 24 часа. Ние като жители желаеме възобновяване на нашите конституционни и цивилен права. Искаме да можем да живеем към този момент обикновено ".

" Не поддържаме арогантните хора, които хвърлят храна по здания, бият дами... Молим се на Столична дирекция на вътрешните работи да вземе ограничения ", добави различен контрапротестиращ, представен от Българска национална телевизия.

Всички се оповестиха и за спокойно протичане на антиправителствените митинги - без ескалация и без принуждение, написа dir.bg.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР