Контрабандни лекарствени продукти откриха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт

...
Контрабандни лекарствени продукти откриха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни лекарства на “Капитан Андреево“

Контрабандни лекарствени артикули откриха митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " при инспекции на три транспортни средства, оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград.
Прочетете още
Най-голямото количество лекарства е намерено на 20 октомври в рейс с турска регистрация на път от Турция през България за Украйна. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение са открити пет кашона, цялостни с блистери с друг брой таблетки, ампули, флакони и инжекции химикалки. Откритите лекарства съгласно експертната оценка са на стойност 157 773 лв.. В хода на инспекцията се открива, че те са благосъстоятелност на един от пасажерите – азербайджански жител.

Повдигнато е обвиняване на хипотетичния преносител, показаха от прокуратурата. Спрямо Р. А. (41 г.) е взета мярка за неотклонение " гаранция ", както и " възбрана за овакантяване рамките на Република България ".

Останалите два случая са на 28 000 опаковки с витамини и 133 инжекционни разтвора с анаболни стероиди, открити в товарен автомобил, и на 133 опаковки със седем типа лекарствени артикули - анаболни стероиди, открити в лек автомобил с българска регистрация, допълниха от митницата.

Последният случай на контрабанда на лекарствени средства през " Капитан Андреево " е от 24 септември т.г. Тогава в лек автомобил на български жител бяха открити над 41 000 таблетки с лекарства, съдържащи упойващи и психотропни субстанции.

Снимка: Илюстративна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР