Контрабанда. Снимка: Апелативна прокуратура-Бургас Турският гражданин Х. Й., обвинен в контрабанда

...
Контрабанда. Снимка: Апелативна прокуратура-Бургас
Турският гражданин Х. Й., обвинен в контрабанда
Коментари Харесай

Постоянен арест за турчин, спипан на „Лесово“ с контрабанда за близо половин милион лева

Контрабанда. Снимка: Апелативна прокуратура-Бургас

Турският жител Х. Й., упрекнат в контрабанда на парфюми и шапки на стойност 477 449 лв., бе оставен за непрекъснато в ареста по искане на Окръжна прокуратура-Ямбол.

Той е упрекнат за това, че на 5 април незаконно е пренесъл през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ търговски артикули в огромни размери. Х.Й. е управлявал влекач с полуремарке с румънска регистрация, с който на горепосочената дата е дошъл на митническия пункт. Превозното средство е минало на входящо трасе от Турция към България . Шофьорът е заявил, че транспортира памучни прежди.

В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация е открита подозрителна компактност в товара, която не дава отговор на заявените артикули.

При последвалата физическа инспекция, митническите инспектори откриват, че единствено в задната част на товарното помещение са подредени памучни прежди по метода „ запушалка “ , а останалата част от товара съдържа 450 кашона с недекларирани общо 43 576 броя парфюми и тоалетни води , също и 1180 текстилни шапки с козирка. Всички артикули били с обозначения на световноизвестни марки. Общата стойност на контрабандните артикули възлиза на 477 449 лв. .

Определението на Окръжен съд-Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР