Контактната група за Украйна на Лигата на арабските държави се

...
Контактната група за Украйна на Лигата на арабските държави се
Коментари Харесай

Арабските държави предлагат да посредничат между Русия и Украйна

Контактната група за Украйна на Лигата на арабските страни се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба във Варшава, заяви онлайн изданието " Иджипт индипендънт ", представено от Българска телеграфна агенция. В началото на визитата си в полската столица представителите на основаната в Кайро районна организация организираха диалози и с външния министър на Полша Збигнев Рау. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3809
Групата, в която вземат участие генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт и външните министри на Египет, Йордания, Алжир, Ирак, Судан и Обединените арабски емирства (ОАЕ), дойде във Варшава от Москва, където се срещна в съветския външен министър Сергей Лавров. 

Арабските страни оферират да посредничат сред Русия и Украйна за реализиране на допустимо най-бързо прекъсване на военните дейности в Украйна, съобщи министърът на външните работи на Египет Самех Шукри по време на конференция след консултациите в Москва, осведоми в. " Ал Ахрам ". Политическото решение сред двете страни би трябвало да се реализира в сходство с интернационалното право, Хартата на Организацията на обединените народи (ООН) и суверенитета на страните, уточни Шукри.

По време на срещата са разисквани и опциите за превъзмогване на икономическия резултат от военния спор и избягването на негативните последствия за хората в арабския район и света, добави египетският посланик номер едно. 

Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт от своя страна също посочи сериозните последици за стопанските системи на арабските страни, свързани с вноса на пшеница, туризма и проектите за развиване. Той удостовери арабската позиция в поддръжка на всички старания за разрешаване на рецесията посредством разговор и дипломация. 

Контактната група за Украйна беше основана по време на 157-мата сесия на Съвета на Арабската лига през март т.г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР