Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, отлага

...
Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, отлага
Коментари Харесай

Контактната група на Плевнелиев и Паси отлага разговорите

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, отсрочва за на следващия ден договарянията с парламентарните групи, оповестиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев. Първоначално тази заран беше обявено, че първата планувана среща е с обединението ГЕРБ- Съюз на демократичните сили и тя ще се организира към 15:00 ч. през днешния ден в Народното събрание.

Изборът на ръководител на Народното събрание (НС) е главен приоритет за депутатите, показват от контактната група и означават, че срещите ще стартират откакто този избор бъде изработен.

„ С вярата, че в границите на днешния ден народните представители ще съумеят да изберат ръководител на Народно събрание, с което ще се възвърне духът на съгласие, графикът на срещите се трансформира “, се показва в известие на контактната група.

За 21 октомври, петък, в 10:00 ч. е планувана среща с обединението ГЕРБ-СДС. По-късно – в 11:30 ч., е планувана консултация с „ Български напредък “, а след тях в 14:00 ч. – с Движение за права и свободи.

Писмени отводи за срещи са получени публично от „ Българска социалистическа партия За България “ и „ Продължаваме Промяната “.

Сформирането на контактната група беше оповестено от водача на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция след парламентарните избори, когато той разгласи, че в преговорните екипи за сформиране на държавно управление ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР