Консумирането на някои храни и напитки на празен стомах категорично

...
Консумирането на някои храни и напитки на празен стомах категорично
Коментари Харесай

Храните и напитките, които никога не се ядат на празен стомах

Консумирането на някои храни и питиета на празен корем изрично се не разрешава от всички здравни специалисти. Причината е, че хапвайки ги постоянно рано заран, те ще повлияят извънредно отрицателно на храносмилателната активност и метаболизма.

Студени напитки

След като се разсъните от сън, най-голямата ви неточност ще е да си сипете чаша студена напитка. Употребата на нещо студено рано заран заплашва от стомашно-чревни разстройства. Освен това студените питиета на празен корем утежняват кръвообращението и храносмилателния развой, защото нервират стомаха.

Тестени закуски

В тези закуски количеството на дрожди е задоволително, с цел да провокира газове и неприятно отичане и тежест в корема.

Кафе

 Черно Кафе

Да изпиете чаша кафе преди да сте закусили е най-голямата уязвимост на менюто за множеството хора. Кофеинът може да е доста потребен за организма, само че на гладно той нервира стомаха и задейства стомашните киселини. Ако не измененията този табиет не след дълго може да страдате от гастрит.

Сладки закуски

 Сладки закуски

Закуската наложително би трябвало да е солена, в случай че желаете да се радвате на здравето си по-дълго. Сладките храни на празен корем усилват количеството на инсулин, като по този метод нарушават метаболизма и ви заплашват от захарен диабет.

Кисело мляко и айрян

 Кисело мляко

Въпреки че киселото мляко и айрянът са едни от най-полезните храни, на празен корем те имат тъкмо противоположния резултат. Продуктите основават киселинна среда, които унищожава чревната микрофлора.

Цитрусови плодове

 Грейпфрут

Грейпфрут или портокал на гладно са сигурен път към гастрита, безапелационни са здравните специалисти от целия свят. На празен корем основават висока киселинност, която предизвика болестта.

Круши и фурми

 Фурми

Тези плодове съдържат прекомерно груба целулоза, която травмира лигавицата на стомаха и вреди на храносмилателните процеси.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР