Консумацията на около половин чаша орехи всеки ден в продължение

...
Консумацията на около половин чаша орехи всеки ден в продължение
Коментари Харесай

С тази храна най-лесно ще смъкнете високия холестерол

Консумацията на към половин чаша орехи всеки ден в продължение на две години намалява LDL холестерола, прочут също като " неприятен холестерол ", съгласно ново изследване, оповестено във водещото списание „ Circulation “ на Американската сърдечна асоциация.

Изследванията демонстрират, че орехите имат резултат върху холестерола при възрастни хора.
 Яжте вярно яйцата, с цел да сте здрави Яжте вярно яйцата, с цел да сте здрави
Най -правилният метод за подготвяне на яйцата е да ги сварите, написа вестник „ Express ”, базирайки се на изследвания на е...

Консумацията на орехи е довела до понижаване на общия брой на LDL частици, свързани с атеросклерозата, която поражда вследствие на натрупването на мастни отлагания в артериите, оповестява „ Science Daily “.

Д-р Емилио Рос, един от създателите на проучването, акцентира многото изгоди от потреблението на орехи.

„ Орехите имат най-благоприятен състав на хранителни субстанции, в това число обилни количества алфа-линоленова киселина, растителни омега-3 мастни киселини, полифеноли и фитомелатонин. Редовната консумация на орехи може освен да намали равнищата на LDL холестерола, само че също по този начин може да направи LDL частиците по-малко склонни да " навлизат " в артериите.

В това изследване са взели участие 636 души на възраст от 63 до 79 години. Около 32% от тях са приемали медикаменти за намаление на високото кръвно налягане, което е особено за тази възрастова група. Едната група не е консумирала орехи, а другата е добавяла половин чаша към ежедневното си хранене. Тези участници, които консумирали орехи, понижили равнищата си на LDL холестерола приблизително с 4,3 мг на децилитър (mg/dl) и общия холестерол приблизително с 8,5 mg/dl. Те също по този начин понижили броя на общите LDL частици с 4,3% и дребните LDL частици с 6,1%.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР