Консумацията на чесън два пъти на седмица може да ни

...
Консумацията на чесън два пъти на седмица може да ни
Коментари Харесай

Чесънът ни предпазва от рак на белия дроб

Консумацията на чесън два пъти на седмица може да ни защищити от рак на белите дробове, написа на своите страници вестник „ Дейли мейл “.

Изводът е изработен от учени, които работят в Център по надзор и профилактика на болесттите в Цзянс, Китай, а резултатите от изследването са оповестени в списанието Cancer Prevention Research.

Смята се, че хората, които прибавят в менюто си чесън, имат с 44 на 100 по-малък риск от развиване на подлото и тежко заболяване.

Според данни пушенето провокира рак на белия дроб в съвсем 80 на 100 от случите, само че и тук чесънът се оказва потребен. При пушачите потреблението на ароматния зарзават ще намали заплахата от рак на белия дроб с 30 на 100.

За своето проучване китайските експерти са употребявали 4 500 здрави доброволци и над 1400 заболели от рак пациенти. Част от изследването включвало въпроси към участниците свързани с питателните им привички и метода им на живот.

Основните въпроси на учените са били по какъв метод употребяват чесъна и дали пушат.

 Чесънът ни защищава от рак на белия дроб

Резултатите са красноречиви – при тези, които похапват чесън най-малко два пъти в седмицата, има доста по-малка заплаха да се разболеят от белодробен рак, даже и да са пушачи.

В ароматния зарзават се съдържа веществото алицин – съединението има антибактериално деяние. Чесънът е сполучлив при доста положения – добре знае се, че се бори с грипа и настинките, оказва помощ при кашлица и други

Ако е сварен или е наквасен във вода, чесънът може да бъде извънредно потребен и при възпаления в организма – има антиоксидантно деяние.

Минали проучвания удостоверяват, че чесънът и съставките, които се съдържат в него, могат да ни предпазят от доста белодробни болести.

Проучвания сочат още, че чесънът може да ни защищити даже и от рак на дебелото черво, като съгласно резултатите от проучванията, зеленчукът снижава заплахата с една трета. Специалисти от университета Емори, Съединени американски щати, са разкрили още, че чесънът оказва помощ и за проблеми със сърцето.

Учените считат, че главната причина се крие в съединението диалил трисулфид, което съумява да отбрани тъканта на сърцето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР