Консултациите за съставянето на ОИК са утре при кмета, очаква

...
Консултациите за съставянето на ОИК са утре при кмета, очаква
Коментари Харесай

Фани Семерджиева ще оглави ОИК-Бургас, Хаджиянев – надпартиен кандидат за съветник в листата на ГЕРБ

Консултациите за съставянето на ОИК са на следващия ден при кмета, чака се ПП-ДБ да упорстват както за председателското, по този начин и за секретарското място

Най-големият ценител на изборния развой на територията на Бургаска област Михаил Хаджиянев сменя своето амплоа на ръководител на Районната изборна комисия (РИО) и на Общинската изборна комисия (ОИК). Адвокат Хаджиянев, който оглавяваше най-важния орган по време на предизборните акции за парламент в Бургаска област и Общински съвет в Община Бургас, ще бъде забелязан до броени дни в листата с претенденти за общински съветници на ГЕРБ.

Това разбра Флагман.бг от източник на партията, който е наясно, че сред способния правист и кмета на Бургас Димитър Николов е била извършена среща на четири очи. Лично Николов е поканил надпартийния държавник и ерудит да влезе в листата на ГЕРБ , в която се чака за този избор да включва доста повече представители на гражданската квота, в сравнение с през 2019 година Михаил Хаджиянев организираше изборите в Бургас от 1999 година - в началото като член на РИК и ОИК, а по-късно и като ръководител.

С ОИК ще се раздели и различен дълготраен кадър, скъп член - от квотата на Българска социалистическа партия. Това е юристът Георги Михов . Михов, като Хаджиянев, също е деец. Членува от 2001 година Вероятно щабът на Българска социалистическа партия в Бургас ще го смени с различен собствен лоялен правист.

Според информация на Флагман.бг, ръководител на ОИК ще стане Фани Семерджиева . Семерджиева също от дълго време е член на РИК. Тя е била зам.-областен шеф по времето на държавното управление на Симеон Сакскобургготски и регионален шеф в предпоследното постоянно държавно управление от квотата на Има Такъв Народ. Семерджиева на следващия ден ще бъде препоръчана от ГЕРБ за ръководител на ОИК .

По традиция консултациите за съставянето на комисията ще се проведат при кмета на Общината. От страна на ГЕРБ ще предложат още Пламен Апостолова – дълготраен специалист от Областна администрация и юристката Наталия Минкова .

От Движение за права и свободи се чака още веднъж да заложат на Емине Иляз и Росица Димова – извънредно способени в своята област.

Не е ясно от ПП-ДБ, както и от Политическа партия „ Възраждане “ кои лица ще предложат.

ОИК ще се състои от 13 членове. Провеждането на общинските избори ще е комплициран и тежък развой, считат адвокати, поради законодателството в тази област. Възможно е на следващия ден ПП-ДБ да претендират за председателското и секретарско място в ОИК.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР