Консултациите за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) бяха

...
Консултациите за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) бяха
Коментари Харесай

Партиите не се споразумяха за съставите на СИК в Община Видин за изборите на 2 октомври

Консултациите за установяване съставите на секционните изборни комисии (СИК) бяха свикани по отношение на произвеждането на изборите за народни представители, планувани за 2.10.2022 година

На изпратената в законовия период покана се отзоваха от всички парламентарно показани партии и обединения: Коалиция „ Продължаваме промяната “, Коалиция „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, Политическа партия „ Движение за права и свободи “, Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, Политическа партия „ ИТН “, Коалиция „ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ “ и Политическа партия „ Възраждане “.

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков откри консултациите и съобщи: „ Вие като политици сте заинтригувани нашата страна да стане естествена страна и с цел да живеят нашите фамилии, нашите деца добре, би трябвало да се опитаме да отстраним всички недъзи, насъбрани през годините. България е прелестно място и целият народ е вперил взор във вас, с цел да се разберете, откакто преминат изборите и да се ръководи страната по един заслужен метод “. Той изрази вяра, че идните  избори ще бъдат почтени и честни.

Между участниците в консултациите не бе реализиран консенсус за съставите на СИК в Община Видин. От Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ показаха противоречие с избрания за тях брой на ръководителите на комисии и отхвърлиха да подпишат съглашение.

Материалите с поименните описи и предложенията на обединенията и партиите за установяване съставите на секционните изборни комисии ще бъдат предоставени от кмета на Общината в законоустановения период на РИК – Видин за взимане на решение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР