Консултативният съвет на Администрацията по храните и лекарствата към в

...
Консултативният съвет на Администрацията по храните и лекарствата към в
Коментари Харесай

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ препоръча одобрение на хапчето срещу COVID-19 на Мерк

Консултативният съвет на Администрацията по храните и медикаментите към в предложи утвърждение за незабавна приложимост на таблетките против (молнупиравир), създадени от Merck и Ridgeback Biotherapeutics. Заседанието на Съвета беше излъчено на неговия уеб страница.

13 членове на съвета поддържаха утвърждението на лекарството, а 10 бяха срещу. Препоръката на специалистите скоро ще бъде прегледана от чиновници на отдела, които ще вземат дефинитивно решение по заявката. След това решението ще бъде предоставено на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в (CDC) за следващи рекомендации.
свързани новини3492на 27.11.2021
Merck е поискала от регулаторния орган позволение да употребява таблетките " за лекуване на лека до умерена форма на при възрастни, които са изложени на риск от развиване на болестта в тежка форма ".

Таблетките могат да се одобряват и в домашни условия, което съгласно основателите на лекарството освен ще форсира лекуването на рисковото заболяване, само че и ще понижи натиска върху лечебните заведения, които понастоящем са претъпкани с пациенти с COVID-19. Компанията също по този начин съобщи, че използването на лекарството ще понижи риска от хоспитализация на инфектираните хора с 50%.

Той цитира резултатите от междинно изследване, включващо 775 души с лека до умерена степен на COVID-19. От тези, които са приемали лекарството, 7,3% са били приети в болница в границите на 29 дни, спрямо 14,1% от участниците в контролната група. Сред последните осем пациенти са умряли. В първата група не са регистрирани смъртни случаи.

Молнупиравир е пробно антивирусно лекарство, създадено за лекуване на грип. То демонстрира своя антивирусен резултат, като провокира неточности при копирането по време на репликацията на вирусната РНК. Доказано е, че лекарството е интензивно и против редица коронавируси, в това число SARS, MERS и SARS-CoV-2. Някои специалисти, както означават медиите в Съединени американски щати, слагат под въпрос ефикасността и сигурността на лекарството. Регулаторните органи в Европейски Съюз, Обединеното кралство и Шри Ланка към този момент са одобрили молнупиравир за приложимост, съобщи " Телеграф ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР