Консулът ни в Ниш Димитър Цанев обяви пред БНТ, че

...
Консулът ни в Ниш Димитър Цанев обяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Консулът ни в Ниш: Няма пострадали българи при инцидента в Пирот

Консулът ни в Ниш Димитър Цанев разгласи пред Българска национална телевизия, че няма потърпевши българи при случая в Пирот, където дерайлира български товарен трен, претрупан с амоняк.

" Първата информация за случая получихме от наши сънародници, които потърсиха връзка с генералното консулство в Ниш. След обзор на шест от тях се оказа, че положението им не е притеснително и са освободени към сегашния миг. Има потърпевши 51 сръбски жители и доколкото знам - гръцки жители, които са в положение, налагащо болнично лекуване. Един или двама от тях са с заплаха за живота ", съобщи Цанев.

От Министерство на външните работи предлагат на българските жители да не пътуват към този регион. Разследването на място продължава.

" Обявено е изключително състояние в Пирот, което постанова жителите да се въздържат да излизат от домовете си. Отменени са образователните занятия. Ние, от Министерство на външните работи, сме отправили рекомендация към нашите сънародници, които имат желание да пътуват към Пирот и региона, да се въздържат от това ", уточни още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР