Конструкцията издържа при тестовете, но се наложи смяна на коланите,

...
Конструкцията издържа при тестовете, но се наложи смяна на коланите,
Коментари Харесай

Росен Даскалов: През 2023 година ще излязат няколкостотин електромобила на „Син Карс

Конструкцията устоя при тестванията, само че се наложи промяна на коланите, заяви създателят на "Син Карс Индъстри "

"Първият модел лекотоварен електрически автомобил на „ Син Карс индъстри “ (L CITY Koffer S) мина тестванията по WLTP - международния съгласуван способ за инспекция, който се ползва от 2017-18 година за новите транспортни средства, излизащи на пазара. Хомологацията в лабораторията на TUV SUD в Щутгарт е доста огромно предизвикателство – включва серия от проби, забележки и усъвършенствания. "

Това сподели Росен Даскалов, създател на „ Син Карс индъстри “, в предаването „ Бизнес старт “ с водещ Христо Николов по

"В хода на тестванията са наложи да сменим доставчиците на избрани съставни елементи. В нашия случай структурата устоя, само че коланът се скъса при тежките натоварвания. Това ни накара да сменим коланите – първо бяхме заложили на компания-производител отвън Европейския съюз, само че по-късно я сменихме с компания от Европейски Съюз ", изясни Даскалов.

„ Почти една година изкарахме в проби. Направихме усъвършенствания във връзка с посочените забележки, които главно бяха свързани с индикативните електронни известия. Направихме усъвършенствания и в спирачната система, която се тества повече от един месец. “

Росен Даскалов посочи, че хомологацията на модела L CITY Koffer S е за дребна серия, която разрешава производството на 20 000 - 30 000 автомобила годишно. Според компанията разходът на сила на този модел е 60 kwh за 300 км (с ¾ натовареност от оптималното тегло, което е 800 кг), като към момента се чакат формалните резултати от WLTP теста. Батерията е с потенциал 63 Kw (киловата).

Войната в Украйна оказа в допълнение отрицателно въздействие върху веригите на доставки в автомобилната промишленост, изясни русенският предприемач.

„ Когато настъпи коронавирус рецесията, автомобилните производители не помниха да създадат поръчки за чиповете, които им трябват. Ние решаваме проблемите с електрониката и с дефицита на чипове като работим с фирма-подизпълнител от София, която е част от нашата компания. Избираме артикули (чипове), които са налични в Европа и няма заплаха да бъдат спрени от произвеждане. Ние си произвеждаме цялата електронна среда и това ни дава самостоятелност “.

Росен Даскалов разяснява и проблемите с доставките и високите цени на металите, включително на тези, които се влагат в батериите за електрически автомобили.

„ Не е прелестно да се вдигне три пъти цената на стоманата, само че в нашия случай това не ни визира доста, тъй като шасито ни тежи 180 кг. Подобна е обстановката с алуминиевите елементи “, изясни той.

Даскалов добави, че има покачване в цените на батериите за електрически автомобили, само че то не е трагично. В Китай към този момент работи първи цех за кафези на натриева основа, които са създадени на основата на най-обикновена сода. Те са 4 пъти по-евтини и с 4 - 5 пъти по-добри индикатори, единствено коефициентът тегло/мощност/съхраняване на сила не е толкоз добър като при литиево-йонните акумулатори

„ Заводът за соди в България е най-големият в Европа. Водим договаряния с наши сътрудници от Далечния Изток и чакам напълно скоро да имаме развиване в тази посока. Може да станем част от производството на такива кафези на българска територия. “

"Реалистичните ни цели са до края на 2022 година да почистим напълно софтуерния развой за производството на електрическите автомобили, а идната година да създадем няколкостотин автомобила ", заяви Росен Даскалов.

"В пространствата ни в Русе към този момент организираме дребната серия произвеждане (поточната линия), интегрирахме роботизираните кафези за заваряване на шасито, закупихме и лазери за изрязване на железни елементи. Като стигнем до стадий, в който това помещение се пръска по шевовете, тогава имаме проекти и приказваме с финансови институции за привличане на външни капитали и изграждане на напълно нов цех с поточна линия - за сглобяване освен на наши коли, само че и на ишлеме ", добави гостът.

"След като почистим софтуерния развой, ще насочим напъните си към бъдещата ни фабрика в Германия, където се възнамерява окончателното сглобяване на електрическите автомобили ", сподели Даскалов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР