Конституционният съд реши, че няма нарушение в основния закон прехвърлянето

...
Конституционният съд реши, че няма нарушение в основния закон прехвърлянето
Коментари Харесай

Конституционният съд поряза Гешев за имотите на Бюрото по защита

Конституционният съд реши, че няма нарушаване в главния закон прехвърлянето на парцелите на Бюрото по отбрана от прокуратурата към Министерството на правораздаването, заяви lexs.bg. Главният прокурор Иван Гешев оспорваше прехвърлянето на дълготрайните активи с аргумента, че нарушава салдото във взаимоотношенията сред висшите държавни органи в страната.

Тезата в настояването му беше, че защото парцелите, предоставени за прилагане на правосъдната власт, се ръководят от Пленума на Висшия правосъден съвет, предназначението им не може да се трансформира без единодушието на органите на правосъдната власт. Решението на Конституционен съд, с което отхвърля претекстовете на основния прокурор следва да бъде оповестено.

По предварителни данни дълготрайните активи (към 28.09.2021 г.), преди прекосяване на Бюрото по отбрана към Министерство на правосъдието, възлизат на 3 039 200,00 лева, в това число 29 леки коли. Задбалансовите активи са в размер на 980 000 лева Преди да влезе в действие законодателната смяна, с която Бюрото беше отнето на основния прокурор,част от материалните активи са били прибрани от прокуратурата. Общо 60 движимости не са предадени на Министерството на правораздаването, измежду които има коли, косачки, хладилници и даже трактори, разкри някогашният длъжностен правосъден министър Иван Демерджиев
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР