Конституционния съд премиер Кирчо го няма за нищо. Прогнозирано още

...
Конституционния съд премиер Кирчо го няма за нищо. Прогнозирано още
Коментари Харесай

ПРЕМИЕР ПРОСТО/ТО/ КИРЧО КС ГО НЯМА ПАК ЗА НИЩО. ОФИЦИАЛИЗИРАХМЕ И ДЖЕНДЪРИТЕ!

Конституционния съд министър председател Кирчо го няма за нищо. Прогнозирано още отпреди да го турнат на власт радевите херомустафисти бе, че ще официализират „ джендърите “, че ще вкарат Македония в Европейски Съюз и че ще ни таковата мамата по всички параграфи.

Е, първото към този момент е стана. Второто е в ход. Третото – не е спирало…



ДО: МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

Изх. № 01/17.01.2022

от Гражданско съдружие “Асоциация общество и полезности ”

Относно: Позиция на България по отношение на Резолюция на Организация на обединените нации A/C.3/76/L.45/Rev.1

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

На 16 декември, 2021г. Общото заседание на Организация на обединените нации е приело без гласоподаване, с консенсус, резолюция на Организация на обединените нации A/C.3/76/L.45/Rev.1 Укрепване на ролята на Организацията на обединените народи в насърчаването на демократизацията и усилване на периодическите и честни избори[1].

В текста на Резолюцията са включени два термина:
“полова еднаквост “ (англ. gender identity), друга от биологичната, в точка 7 на 7 страница от документа и„ дами в цялото им многообразие “ (англ. women in all their diversity), включващ също биологични мъже, които се самоидентифицират като дами (страници 2 и 4 от документа).
От видеозаписа на пленарното съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации от 16 декември 2021г. се вижда, че за разлика от други страни, които показват своите резерви[2], България поддържа безмълвно и безусловно Резолюцията.

Същевременно България е гласувала срещу направените от други страни оферти за отпадане от Резолюцията на термините:

– полова еднаквост, друга от биологичната (gender identity) [3]

– “жени в цялото им многообразие ” (women in all their diversity)[4].

Имайки поради:
Решения на Конституционния съд (КС) на Република България, във връзка с пол и полова еднаквост, № 13 от 27.07.2018г.[5] и №15 от 26.10.2021г.[6]Разпоредбите на Закона за Конституционния съд (чл. 14 алинея 6), съгласно които решенията на Конституционен съд са наложителни за всички държавни органи, юридически лица и жители, в това число и за представителите на България в ООНОфициално мнение на България от 15.02.2021г. до Съвета за правата на индивида към Организация на обединените нации, по отношение на смисъла на термина „пол и полова идентичност“, в което страната ни категорично застъпва конституционното значение на термините[7];
На съображение Закона за достъп до социална информация, апелирам да ни бъде предоставена следната информация:

На какво се основава позицията на България нито да подкпрепи предложенията на други страни за отпадане на термините gender identity и women in all their diversity от текста на резолюция на Организация на обединените нации A/C.3/76/L.45/Rev.1., нито да направи запаса във връзка с тяхното значение?

Бихме желали да получам Вашия отговор по електронен път – на ел. поща на сдружението:, в открития по закон период.

С почитание,

МИХАЕЛА ДЖОРГОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

СДРУЖЕНИЕ “АСОЦИАЦИЯ ОБЩЕСТВО И ЦЕННОСТИ ”

[1] Резолюция на Организация на обединените нации A/C.3/76/L.45/Rev.1 Strengthening the role of the United Nations in the promotion of democratization and enhancing periodic and genuine elections

[2] Вижте след 49 минута видео записа на:

[3]

предложение 1

[4]

предложение 2

[5]

[6]

[7]

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР