Константин МишевВсеки има право на втори шанс. Не само тенесистите,

...
Константин МишевВсеки има право на втори шанс. Не само тенесистите,
Коментари Харесай

Има такава надежда - от синове и дъщери на лейтенант Шмид да станат деца на България!

Константин Мишев

Всеки има право на втори късмет. Не единствено тенесистите, които могат да изпълнят втори сервис, в случай че са сбъркали първия.
И този втори късмет даде опция на момчетата и девойките от " Продължаваме промяната " да се поправят. Няма по какъв начин да имам огромно почитание към хора, които потеглиха след юмрука на президента. И бяха вкарани от него във властта. Но също по този начин няма по какъв начин въпреки всичко да не ги поздравя, че два месеца след началото на съветското настъпление в Украйна се осъзнаха и

нарекоха позицията на своя татко Румен Радев " позорна "

И към този момент настояват, че България би трябвало да изпрати оръжие на Украйна. Браво! Малко късно, само че въпреки всичко не е в никакъв случай.
В България след измененията имаше три противоположни емигрантски талази.

Първата беше на политическите изгнанници. Още бяха живи доста хора, които изпитаха руския камшик в дословния смисъл на думата. Те и техните фамилии и другари. Не познавам нито един от тези хора, който е имал някакви меркантилни планове. Нито един. Радваха се, че България е тръгнала по пътя на свободата. Че ще бъде самостоятелна и демократична страна.

Втората вълна бяха юпитата към царя. При множеството от тях

най-важна беше далаверата

Но те имаха великия късмет да вземат участие в ръководството в един кротичък и спокоен интервал в Европа. И нямаше чак толкоз огромно значение за какво тъкмо се върнаха. И какви далавери направиха. Все отново те бяха стопански емигранти, а не политически като хората от първата вълна. И мераците им бяха други. Имам поради водещите хрумвания и инстинкти, които назовавам мераци.

И пристигна третата вълна....

Подобно на втората и тези имаха мераци. Но нямаха късмет. Дойдоха на власт по времето на пандемия и седмици по-късно стартира войната.
А в сходни тежки условия човек се изправя пред сакралното. Изведнъж парите и далаверите стартират да губят значение. Или наивници като мен считат по този начин.
Както и да е. За мен е значимо, че трансформираха позицията си. И започнаха да демонстрират човешко достолепие.
Промениха се. Или най-малко аз се надявам, че е по този начин.
Дано да продължи смяната при тях!
И от синове и дъщери на лейтенант Шмид да станат деца на България!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР