Консорциумът от ОАЕ Ийст Стрийт Инвестмънтс се съгласи с условията,

...
Консорциумът от ОАЕ Ийст Стрийт Инвестмънтс се съгласи с условията,
Коментари Харесай

Консорциум от ОАЕ купи Чарлтън Атлетик

Консорциумът от ОАЕ Ийст Стрийт Инвестмънтс се съгласи с изискванията, които му бяха препоръчани и купува британския Чарлтън, състезаващ се в Лига Чемпиъншип- второто равнище на футбола в Англия.

CLUB STATEMENT

East Street Investments have agreed the purchase of Charlton Athletic Football Club

https://t.co/ZwfOBYv0iG #cafc pic.twitter.com/TqDzMEMaiz
— Charlton Athletic FC (@CAFCofficial) November 29, 2019
Сега договорката за промяната на собствеността на клуба от Южен Лондон остава обект на мониторинг и вероятно потвърждаване от Футболната лига. Новите притежатели на учредения през 1905-а година клуб към този момент потвърдиха, че работят доста близко с Лигата и не чакат проблеми от това естество, касаещо придобиването на тима.

До момента Чарлтън беше под контрола на белгийския сенатор и предприемач Ролан Дюшателе. Таанун Нимер ще бъде и първият нов член на Борда на Чарлтън, който ще бъде проводник на новите спонсори. Супер-богатият предприемач Таанун Нимер е ръководител на Офиса за бизнес развиване в Абу Даби - частния офис на Шейх Саид Бин Таанун Ал Нахиян, и управлява ръководството на повече от 60 компании, в това число енергийни, застрахователни, медийни, транспортни и спортни бизнеси.

Въпросният шейх е от кралската фамилия на Абу Даби, най-силното и богато емирство в ОАЕ. Арабите не влизат сами, а са добавили и двама англичани в консорциума. Това са предприемачът Джонатан Хелър и Мат Саутъл, който ще бъде президент. Искаме да благодарим на Ролан Дюшателе и неговия екип за чудесната работа, която са свършили. Поемаме тим без проблеми. Сега имаме опцията единствено да влагаме и да надграждаме, се споделя в известието на новите притежатели. Те ще имат срещи и с другите фен-групи, с цел да обяснят политиката си. Чарлтън сега е на 17-о масто в Лига Чемпиъншип, като е по-близо до изпадащите, в сравнение с до зоната за промоция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР