Консорциум от фирми ще поддържа системата на Спешна помощ. Това

...
Консорциум от фирми ще поддържа системата на Спешна помощ. Това
Коментари Харесай

Консорциум от фирми ще поддържа системата на Спешна помощ

Консорциум от компании ще поддържа системата на Спешна помощ. Това сподели на конференция зам.-министърът на опазването на здравето Мирослав Ненков.

Връзката сред 112 и центровете за незабавна здравна помощ нямат нищо общо с компаниите за поддръжка, които се отхвърлят, добави той.

Ненков посочи, че за последните три години за гласовата връзка, GPS следенето и системата за търсене на адресите в Спешната помощ са платени малко над 5 млн. лева

Най-лошото, което може да се случи, до момента в който бъде извършена публичната поръчка, е софтуерът да "забие ", само че следователно данните ще се записват на хартия. Няма да пострада оперативната здравна активност на незабавната помощ, което в действителност е най-важното. Всички шефове на незабавни центрове ме увериха, че няма да има закъснение при култивиране на сигналите, съобщи Ненков.

В новата поръчка сумата, планувана за връзката сред диспечера и екипите в колите за спешна помощ, е 1 млн. лева, изясни той.

Процедурата по публичната поръчка трае до 2 месеца, в случай че няма обжалване. Ако има обжалване, влизаме в други времеви рамки, които няма по какъв начин да предвидим, съобщи зам.-здравният министър.

112 е генералният координатор на всяка една избавителна работа, само че има голям брой информационни линии, които няма да нарушат работата на Спешна помощ, сподели още Мирослав Ненков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР