Конският Великден бе почетен по подобаващ начин Организираха кушии за

...
Конският Великден бе почетен по подобаващ начин Организираха кушии за
Коментари Харесай

Кушии в Ценовско

Конският Великден бе почетен по отговарящ метод

Организираха кушии за Тодоровден в Ценовско.

Поляната в местността " Бог хълм " наоколо до Ценово се трансформира в привлекателен център освен за локалното население, само че и за доста посетители.

Тук се организираха обичайните конни надбягвания, отдадени на Тодоровден.

И тази година надпреварата мина под патронажа на кмета доктор Петър Петров, който обезпечи и връчи премиите на спечелилите. Организаторите регистрираха, че спрямо предишни години в този момент се бяха записали по-малко участници - единствено 6.

В категорията надпреварване с конски каруци преди всичко излезе Янко Миланов. На минимална разлика след спечелилия остана Росен Иванов. Овациите на публиката обаче справедливо обра Стефан Надков. Мъжът със своето чинно магаре мина през цялата спортна отдалеченост като атракция. На спечелилите бяха връчен парични награди и грамоти.

Конският Великден беше почетен по отговарящ метод и в Караманово. По централните улици на селото се организира шествие с конски впрягове. На Тодоровден отец Михаил отслужи молебен за здраве и благополучие. Кметът на селото Бисер Блажев връчи награди на първенците. Отличието за най-накичена каруца беше присъдено на Нено Ангелов. Петър Миленов завоюва наградата за най-млад ездач. В категорията за най-накичен кон конкуренцията бе най-голяма. Журито отличи жребеца на Ангел Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР