Консерваторъ и Младежки Консервативен клуб организираха днес дискусия „Европа на

...
Консерваторъ и Младежки Консервативен клуб организираха днес дискусия „Европа на
Коментари Харесай

Защо ЕС трябва да бъде реформиран?

Консерваторъ и Младежки Консервативен клуб проведоха през днешния ден полемика „ Европа на отечествата? “ в зала "Средец " на София Хотел Балкан.

Бъдещето на Европа разясниха за Novini.bg уредниците на събитието Николай Облаков и Боян Стефанов.

„ Усещането, че ние не сме дребна страна и можем да имаме роля в европейската политика – с две думи. А нашата роля би трябвало да бъде избрана за това какво желаеме. Дали желаеме сляпо да следваме някой, който ни дава някаква политика извън, или да отстояване това, което е наше, съобщи Николай Облаков.

„ Смятам също по този начин, че въпросът е доста настоящ, а в него има и значително неизясненост “, уточни Боян Стефанов, като изрази вяра днешната среща да разсее неяснотата най-малко малко.

Според него България е интегрална част от Европа и то безспорна.

„ Всяка една национална европейска страна би трябвало да се усеща по този метод и да градим Европа “, счита още той.

По думите му обаче Европа се гради от отечествата.

Наравно с това двамата изрично отхвърлиха да имат нещо общо с Бареков, защото те са декларирани консерватори.

„ Доколкото ми е известно преди една година господин Бареков се чудеше дали да влезе в групата на либералите или в групата на консерваторите. Това, че е решил да стане реакционер – ок, само че дано да го потвърди на каузи “, уточни Облаков.

От своя страна Стефанов изясни, че клубът му също няма общо с Бареков.

„ Той несъмнено има право на свое мнение, ние като декларирани консерватори ще дадем нашето мнение за това какво консерватизмът е и по какъв начин би трябвало да се развива Европа “, уточни Стефанов.

Организаторите обясниха, че са събрали хора както от политическия живот, по този начин и от медиите, който имат тежест в обществото.

„ Искаме да има някакъв тип плурализъм, тъй като това е извънредно значимо решение пред нашата страна “, изясни още Стефанов.

Консерваторите са изрично за Европейски Съюз, само че в реформиран тип, като те допълниха, че Европа би трябвало да е обединена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР