Консервативният политик Петери Орпо заяви в четвъртък, че планира да

...
Консервативният политик Петери Орпо заяви в четвъртък, че планира да
Коментари Харесай

Финландските партии провеждат през май преговори за правителство

Консервативният политик Петери Орпо съобщи в четвъртък, че възнамерява да сформира съдружно държавно управление. То ще   включва крайнодясната Партия на финландците, която е на второ място, заяви Агенция Франс Прес.

Антиимиграционната партия, която взе малко над 20 % от гласовете,  може за повторно да се причисли към ръководеща коалиция.

Официалните договаряния стартират на 2 май. Те ще се организират с присъединяване на Националната съдружна партия на Орпо, Партията на финландците, Шведската национална партия и християндемократите, заяви Орпо.

Преговорите, които нормално лишават към месец, се чака да бъдат сложни, защото има търкания измежду десните партии по редица въпроси.

Ако Oрпо успее да сформира държавна стратегия, подкрепена от всичките четири партии, обединението ще обезпечи болшинство от 108 места от 200 в Народното събрание.
 Марин губи изборите във Финландия
Марин губи изборите във Финландия

Нито една партия не може да сформира държавно управление сама

Припомняме, че Орпо завоюва парламентарните избори във Финландия през април. Той победи ръководещите социалдемократи на към този момент някогашния министър председател Сана Марин. 

Нито една партия обаче не може да сформира държавно управление сама при получените резултати.

Марин беше известна вкъщи, само че възгледите на нейната партия за финландската стопанска система, които се обрисуваха като съществена тематика на акцията, бяха оспорвани от консерваторите.

След пробива на националистите в прилежаща Швеция и успеха на крайната десница в Италия предходната година, Финландия може да се трансформира в последната страна, която се причислява към националистическата вълна в Европа.
 Бившият министър председател на Финландия се отдръпва и от поста на партиен водач
Бившият министър председател на Финландия се отдръпва и от поста на партиен водач

Партията на Сана Марин загуби парламентарните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР