Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей е изправена пред

...
Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей е изправена пред
Коментари Харесай

Планът на Тереза Мей за Брекзит среща съпротива сред нейни съпартийци

Консервативната партия на английския министър председател Тереза Мей е изправена пред " пагубно разделяне " по отношение на проекта на Мей за излизане от Европейския съюз, съобщи Ройтерс, цитирайки думите на някогашния заместник-министър за Брекзит Стив Бейкър.

Според него към 80 депутати от Консервативната партия ще гласоподават против оферти от Мей проект, прочут още като проекта от Чекърс, предава Българска телеграфна агенция.

Стив Бейкър подаде оставка като заместник-министър по въпросите на Брекзит през юли, изразявайки неодобрението си от визията на Мей за излизане на Англия от блока, напомня Ройтерс.

Бейкър съобщи, че не желае промяна на водача на Консервативната партия, само че предизвести, че Мей може да се сблъска със сериозен проблем на партийната конференция, която ще се организира от 30 септември до 3 октомври.

" Ако след конференцията тя остане с вярата, че може да прокара предложенията от Чекърс с гласовете на лейбъристите, мисля, че договарящите от Европейски Съюз най-вероятно ще схванат, че в случай че това се случи, в Консервативната партия ще се сътвори пагубно разделяне, което до момента успявахме да избегнем ", сподели Бейкър.

Бившият заместник-министър е на мнение, че Мей би трябвало да се бори за съглашение за свободна търговия при към този момент обрисуваните през март условия от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март, само че изискванията по излизането й още не са ясни заради неналичието на цялостното съглашение за Брекзит.

И Лондон, и Брюксел настояват, че желаят съглашението да е готово до 18 октомври или най-късно до края на годината.

Евентуално съглашение сред Европейски Съюз и Англия се нуждае от утвърждението на английския парламент, който излиза в коледна почивка на 20 декември и ще стартира още веднъж работа на 7 януари, показва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР