Консервант трови зимнината, ако се сложи в бидона без да

...
Консервант трови зимнината, ако се сложи в бидона без да
Коментари Харесай

Предозирането с консервант Е211 в киселото зеле води до алергии и рак

Консервант трови зимнината, в случай че се постави в бидона без да се съблюдава точната съразмерност.

 Те са микс сред чесън, сол и копър, само че в тях има и натриев бензоат. Той е консервант и се отбелязва под код Е 211. Някои го употребяват и в чист тип под формата на кристалчета, само че не подозират, че предозирането му може да докара до тежки проблеми със здравето.

Това прави изключително рискови домашните туршии, които се продават нерегламентирано към пазарите или в интернет, защото не знаем с какви тъкмо химии се подправят.

Натриевият бензоят стопира процеса на окисление и повреждане и консервира зеленчуците. Тоъ също по този начин усъвършенства и усета на непресните артикули. Добавката е позволена в Европа, само че в тъкмо избрана доза. Съставката се разтваря във вода като за пакетче от 20 грама тя би трябвало да е не по-малко от 20 литра.

В случай, че дозата се надвиши, то зимнината става отровна както за възрастни,  така и за деца. Според специалисти Е 211 въздейства неподходящо върху държанието и умственото развиване при подрастващите.

Натриевият бензоят не би трябвало да се използва взаимно с витамин С, тъй като тогава вследствие на окислението, изключително при висока температура и мощна светлина, се образува бензол, който е канцерогенно вещество. То от своя страна поврежда ДНК структурата, а това е причина за съществени болести като цироза на черния дроб и други.

Инфо: Телеграф

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР