Конкурсът Съвременна българска художествена литература без граници, създаден от Националния

...
Конкурсът Съвременна българска художествена литература без граници, създаден от Националния
Коментари Харесай

НДФ 13 века България с конкурса за наши писатели в странство

Конкурсът " Съвременна българска художествена литература без граници ", основан от Националния дарителски фонд " 13 века България ",е ориентиран към българските писатели в странство. Идеята на благотворителната организация с 40-годишна история е да поддържа творчеството в лирика и прозаичност на роден език без географски ограничавания.

Според регламента на креативната конкуренция българските общности, културните клубове и сдружения на създатели от съответната страна до 30 юни 2022 година могат да предложатписатели в три категории: роман/новела, алманах разкази, стихосбирка.

Подробности четете тук

От всяка категория журито ще отличи единствено по едно произведение. Материалното изражение на премията съставлява отпечатването на трите отличени произведения в България от Университетско издателство " Св. Климент Охридски ", като НДФ " 13 века България " финансово обезпечава материалите и консумативите за отпечатването на всяка една от тях в размер до 3000 лева

Условията за присъединяване в състезанието, одобрени от Управителния съвет на НДФ " 13 века България " и формуляра за присъединяване вижте тук

Организатори на състезанието са Администрацията на Президента на Република България и Национален дарителски фонд " 13 века България ".

Целите на литературната конкуренция са да поддържа творчеството на български език без географски ограничавания, да подкрепи отпечатването на отличените от умело жури стихове и белетристика, да разпространява литературните творби на българската диаспора в България и измежду българите по света, да спомага за запазването на българската словесност, обичаи, просвета и език.

Крайният период 30 юни 2022 наближава. Не чакайте последния миг!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР