Конкурс за изработка на под мотото Бъди здрав с Пижо

...
Конкурс за изработка на под мотото Бъди здрав с Пижо
Коментари Харесай

Конкурс „Бъди здрав с Пижо и Пенда“ стартира в Асеновград

Конкурс за направа на под мотото „ Бъди здрав с Пижо и Пенда “ започва в Асеновград. Целта на самодейността е да насърчи креативните качества и фантазията на децата и младежите, да се обогатят знанията им за първомартенската обредност. В самодейността „ Бъди здрав с Пижо и Пенда “ могат да се включат ученици на асеновградски учебни заведения и детски градини, както и деца, които са част от разнообразни читалищни действия, извънучилищни звена и неправителствени организации.
Творческите творби на участниците ще бъдат оценени в разнообразни възрастови групи - до 7 г.; I - IV клас; V - VII клас; VIII - ХІІ клас. Категориите, в които могат да се включат участниците, са „ Мартеници “, " Кукла, пано или накит “ и „ Колаж ”. Мартениците ще се правят оценка по автентичност на осъществяването, техника, дали дава отговор на българската национална традиция, както и по употребените материали. Всяко произведение би трябвало да има етикет, в който да са разказани име и фамилия на участника, клас и училище/извънучилищно звено, категория от състезанието и телефон за контакт.
 Излизат първите търговци на мартеници в Асеновград Излизат първите търговци на мартеници в Асеновград
Точно 20 дни преди да настъпи празникът на Баба Марта към този момент са подадени първите 20 заявки от търговци, които желаят да продават марте...
Награди ще се връчат настрана в трите категории, като те ще бъдат самостоятелни за I, II и III място. Всички участници ще получат грамоти. Крайният период за подаване на произведения е 17:00 ч. на 22.02.21 година, а мястото - НЧ „ Родолюбие ” в Асеновград. Официалното награждаване на спечелилите ще се състои на 25.02.21 година от 17:00 ч. във фоайето на читалищната институция. Изпратените творби няма да бъдат връщани на участниците, а с тях ще се подреди дарителска изложба-базар. Получените средства ще бъдат предоставени като подаяние на общинската организация на „ Червения кръст ”, с цел да доближат до хора и фамилии в потребност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР