Конгресът на САЩ е бил уведомен от президента Доналд Тръмп,

...
Конгресът на САЩ е бил уведомен от президента Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Официално: Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация

Конгресът на Съединени американски щати е бил известен от президента Доналд Тръмп, че Съединените щати публично напущат Световната здравна организация. Това заяви в Туитър американският сенатор демократ от щата Ню Джърси Робърт Менендес, предадоха ДПА и ТАСС.

" Конгресът беше известен, че президентът на Съединените щати публично е изтеглил Съединени американски щати от състава на СЗО в разгара на епидемията ", написа сенаторът, който дефинира дейностите на Тръмп против разпространяването на ковид като " безредни и непоследователни ".

Излизането на Съединени американски щати от СЗО " няма да отбрани ползите на страната, нито живота на американците - американците ще останат заболели, а Америка ще бъде самотна ", прибавя сенатор Менендес, който е най-високопоставеният демократ в сенатската комисия по външните работи.

В края на май Тръмп съобщи, че Съединени американски щати прекъсват връзките си със СЗО, тъй като тя не е съумяла съответно да реагира на коронавирусната зараза и на процедура се е трансформирала в марионетка на Китай. Тръмп разгласи също, че стопира американското финансиране за СЗО, което възлиза на стотици милиони $ годишно.

Малко по-късно Съединените щати уведомиха публично Организацията на обединените народи, че напущат Световната здравна организация (СЗО), считано от 6 юли 2021 година

Уведомлението, изпратено през вчерашния ден до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, е с едногодишно предупреждение. Това значи, че Съединени американски щати, които са страната с най-голяма вноска в бюджета на СЗО, може да трансформират своето решение, в случай че през ноември бъде определен нов американски президент или събитията се трансформират, отбелязва АП. 

На този декор евентуалният претендент на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да върне страната в СЗО още през първия ден от възможния си президентски мандат, съобщи Франс прес.

Президентските избори в Съединени американски щати ще се състоят през ноември тази година и в случай че Байдън завоюва, той ще има време да анулира решението на президента Доналд Тръмп, откакто вероятно встъпи в служба през януари. Проучвания на публичното мнение предвиждат победа на демократа против републиканеца Тръмп.

" Американците са в по-голяма сигурност, когато Америка се ангажира да укрепи международното здраве. През първия ден от моето президентство ще причисля още веднъж (САЩ) към СЗО и ще препотвърдя нашата лидерска роля в света ", съобщи Байдън в коментар на решението на Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР