Конгресът на Бразилия вчера преизбра ръководителите на двете парламентарни камари,

...
Конгресът на Бразилия вчера преизбра ръководителите на двете парламентарни камари,
Коментари Харесай

Конгресът на Бразилия преизбра председателите на Сената и долната камара на парламента

Конгресът на Бразилия през вчерашния ден преизбра ръководителите на двете парламентарни камари, което е основна победа за законодателния дневен ред на левия президент Луиз Инасио Лула да Силва, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Сенатор Родриго Пашеко беше избран отново за втори мандат като ръководител на горната камара на Народното събрание. Той надви с 49 гласа против съдружник на някогашния десен президент Жаир Болсонаро и предотврати трагична загуба за Лула.

Рожерио Мариньо, който беше министър в кабинета на Болсонаро, получи 32 гласа.

В речта си след преизбирането му, Пашеко, който при ръководството на Болсонаро се представяше като бранител на демокрацията и на бразилската изборна система, повтори, че страната се нуждае от успокояване, а трите клона на ръководството би трябвало да работят в естетика. Пашеко обаче посочи, че „ умиротворяването не значи пропуски или благосклонност “.

В долната камара ръководителят Артур Лира остава на поста си с огромно болшинство от гласовете, откакто си обезпечи поддръжката на Партията на трудещите се, чийто почетен ръководител е Лула, както и на други политически сили в неговата лявоцентристка коалиция, а и на съдружници на Болсонаро.

Събралият 464 гласа Лира преди беше съдружник на Болсонаро, само че бързо призна успеха с доста дребна преднина на Лула и го поздрави, започвайки градивен разговор през преходния интервал до встъпването в служба на новия държавен глава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР