Конфронтация, липса на диалог и перспектива. Така председателят на ПП

...
Конфронтация, липса на диалог и перспектива. Така председателят на ПП
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: ГЕРБ и ДПС ще бъдат оста за мнозинство, прикрито зад експертен кабинет

Конфронтация, липса на разговор и вероятност. Така ръководителят на Политическа партия „ “ Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа дефинира 48-то Народно заседание, в изявление за „ оПозиция ” по Faktor.bg.

В предаването той изрази паника от обстоятелството, че липсва и концепция за цялостната законодателна стратегия, която да е директно и правно обвързана с Плана за възобновяване и резистентност, по който страната ни може да загуби 1.6 милиарда лв..

Според Цветанов е ясно, че няма да има устойчиво държавно управление и парламент, въпреки на фона на вчерашните остри нападки, през днешния ден да имаше по-различно държание от страна на партиите. По думите му патовата обстановка в Народно събрание значително се дължи на обстоятелството, че явно не са били извършени предварителни съвещания, допълват от пресцентъра на " ".

Цветанов бе безапелационен, че е трябвало водачите да заседават и да реализират съгласие. „ Ако консенсус не се реализира на председателски съвет, няма по какъв начин да се реализира в пленарна зала “, съобщи той, като изясни, че този формат дава представителност на партиите и също така подсигурява бистрота, защото всяко изявление се протоколира.

Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа изрази вяра, че в третия ден, ръководител и заместник-председатели на Народно събрание да бъдат определени.

„ Проблемът не е юридически, а политически “, безапелационен бе той и добави, че ръководител, определен с по-малко от 121 гласа или при по-нисък кворум, няма да има тежест в ежедневната си работа в Народно събрание, нито ще бъде консолидиращ фактор.

„ Виждаме, че и са дружно “, отговори Цветанов на въпрос какъв разбор може да се направи от създалата се обстановка в Народно събрание.

„ Както във вчерашното първо гласоподаване за поддръжка на Росен Желязков, по този начин също и през днешния ден, когато не издигна, а издигна собствен претендент за ръководител, се видя, че двете партии взаимно се поддържат. Това ще бъде оста за вероятно, скрито зад „ експертен кабинет “, болшинство, което би могло да е и с представители на „ Възраждане “ и „ Български напредък “, които са подготвени да дават своите парламентаристи за поддръжка на експертен кабинет “.

Цветанов разяснява още: „ Обществото през последните няколко години е в ужасно разделяне и с проблемите, които съпътстват всекидневието на българските жители, отчаянието и нежеланието да се гласоподава нарастват. Но без значение от ниската изборна интензивност, въпреки всичко имаме законно определен български парламент “.

Той обаче съпостави резултатите на парламентарно показаните партии през днешния ден, с поддръжката при предходни Народни събрания, от които той бе част. „ Ако депутатите от най-голямата парламентарна мощ в този момент са определени с към 600 000 гласа, то в един по-далечен интервал водещите политически сили бяха избирани с към 1 100 000 - 1 200 000, до 1 600 000 милиона гласа. Това даваше опция да направиш държавно управление и да имаш своята тежест за промени и за това, което хората чакат от теб “. Но добави своя разбор на обстановката с думите: „ В момента, когато Народното събрание има толкоз партии, това дава опция най-малко да се блокират крайности, с цел да може разсъдъкът да надвива. Защото представяте ли си, в случай че имахме еднолична власт, съсредоточена и в президентската институция, и в Народното събрание - тогава какво ще се случва в Народно събрание, нямаше да има значително значение, а с всичко, което щяхме да имаме като управнически решения, щяхме да сме доста по-силно запътени към Евразия, в сравнение с да останем трайно и стабилно в Европейски Съюз и в НАТО – цивилизованият избор, който ние сме създали като страна “.

Цветанов бе безапелационен, че е нужна политика за обезвреждане на пропагандното държание на политици, обслужващи непознат режим. Цветанов, който в предишни Народни събрания председателстваше най-голямата парламентарна група показа, че за разлика от в този момент, в оня интервал Бойко Борисов не се е намесвал в парламентарната активност на групата. И добави: „ Имаше много добър екип от хора, които към тогавашния миг работиха доста интензивно и в случай че създадем параленост - през днешния ден в първите редици на в Народното събрание, не са. Тези хора не са работили и не са създавали тази организация. Можем ли да сравним, да речем с една Джема Грозданова, която беше ръководител на външната комисия в българския парламент, приета от всичките парламентаристи и даже от най-големите ни съперници. Също по този начин и доктор Дариткова, си припомням, какъв баланс намираше в една извънредно сложна комисия, каквато беше тази по опазване на здравето, както и във вътрешната комисия постигахме разговор “.

По думите му се е правело всичко допустимо, с цел да може да се реализира същински, действителен парламентарен надзор над изпълнителната власт.

„ Аз не знам дали през днешния ден всичките тези 240 народни представители са наясно какви са техните отговорности, тъй като сега имаме доста сложни интервали и без стойностен парламент не знам дали бихме могли да бъдем съответни на тези провокации, които има и които видяхме, като дефицити, в последните 2-3 Народното събрание “.

Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа дефинира като неглижиране на парламентаризма обстоятелството, че водачът на за следващ път не влиза в Народното събрание, откакто е определен за народен представител: „ Бойко Борисов отстъпва от парламентарната активност. Само водачът на най-голямата политическа групировка отсъства от този парламент. Когато имаме проблем и трябват политически решения за значимите въпроси за България, кое друго е мястото, където могат да бъдат дебатирани тези въпроси? Това не може да бъде направено отвън Народното събрание, тъй като няма да бъде с нужната стойност и няма да бъде правилно към гласоподавателите. И тогава всеки ще стартира да приказва за по този начин нареченото задкулисие, което загатваха и в днешните, и във вчерашните диспути “.

От една партия, която беше мечтан сътрудник, от една добре замислена идея, през днешния ден е политическа мощ, с която никой не желае да приказва, разяснява още Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР