Конфликтът в Украйна представлява сериозна промяна в разкриването на тайни

...
Конфликтът в Украйна представлява сериозна промяна в разкриването на тайни
Коментари Харесай

Войната в Украйна е сериозна промяна за разкриване на разузнавателни данни пред обществеността

Конфликтът в Украйна съставлява сериозна смяна в разкриването на секрети разследващи данни за информиране на публичния спор , сподели ръководителят на шпионската организация GCHQ, оповестява " Индипендънт ".

Сър Джереми Флеминг разяснява, че оповестението на детайлности от западните разследващи организации за съветското военно струпване в навечерието на нашествието е помогнало за опълчване на разказа на Москва, че Украйна заплашва своя комшия.

Въпреки това, говорейки по програмата BBC Radio 4 Today, той признава, че се е оказало по-ефективно на Запад, в сравнение с в други елементи на света .

" Няма смисъл да ги събирате (тайни разследващи данни), в случай че не ги употребявате ", сподели той. " Огромната смяна, която видяхме по време на този спор е изваждането на разузнаването и потреблението му за предварителна работа ".

" Но също по този начин е по този начин, че в по-голямата част от света те не са изцяло приели тази страна на аргумента . Колкото и да знаем, че е истина, има разнообразни и контраразкази. "

Сър Джереми, който бе гост-редактор на програмата, също беседва с шефа на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс , който управлява самодейността за обявяване на тайните разследващи данни на западните организации.

" Очевидно се опитахме да се противопоставим на дезинформацията, която руснаците разпространяваха ", сподели тя.

" Видяхме, че те търсят да основат предлог за нахлуването и искахме да развенчаем това и да помогнем на хората да схванат, че това е подправен роман, като намерим способи да разсекретим избрана информация, като в същото време се опитваме да защитим нашите източници и способи ".
 Русия: Само луди хора без морал позволяват, че ще нападнем Украйна
Русия: Само луди хора без морал позволяват, че ще нападнем Украйна

Мария Захарова разкритикува изказванията на Съединени американски щати и Англия

" Успяхме да повлияем на диалога за това и в това време е ясно, когато погледнем обратно към обстановката, нашето влияние беше доста по-голямо на Запад , в сравнение с други места по света ".

" Когато стана дума за Русия, ние по принцип нямахме никакво въздействие. Това, което също видяхме, беше, че не бяхме толкоз въздействащи в други страни, които към този момент бяха възприели разказа, който руснаците прокарваха ".

" Когато разпространявате информация на население, което към този момент е скептично настроено към вас, е доста по-трудно в тези сюжети ".

" Признаваме, че успяхме да повлияем на противодействието на дезинформацията , само че имаше ограничавания за това, което можахме да създадем. "

Сър Джереми също изрази гнева си по отношение на вредите, породени от изпълнителя на американското разузнаване Едуард Сноудън , който изнесе обширни детайлности за дейностите по събиране на разследваща информация на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати и GCHQ, преди да избяга в Москва.

" Начинът, по който се разиграха разкритията на Сноудън, струваше на тази страна и на доста други страни доста кръв, пари и напразни старания ".

" Дълбоко скърбя за всичко това и в действителност се надявам Сноудън да стигне до съда, с цел да изясни това ", сподели той.
 Сноудън към този момент е с съветски паспорт
Сноудън към този момент е с съветски паспорт

Американският паспорт на Сноудън беше анулиран през 2013 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР