Конфликтът в между Косово и Сърбия ще се реши категорично

...
Конфликтът в между Косово и Сърбия ще се реши категорично
Коментари Харесай

Конфликтът в Косово ще се реши след края на войната в Украйна, смята анализатор

Конфликтът в сред Косово и Сърбия ще се реши изрично след края на войната сред Русия и Украйна. Тогава Сърбия ще бъде принудена да изостави косовския проблем. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria интернационалният анализатор Владимир Владимиров. По негови думи топката е в полето на Сърбия и Белград би трябвало да дефинира бъдещото си развиване. 

„ Сърбите в Косово не са единствено на север – има сръбски общини и в останалите елементи на Косово. И там, където те нямат директен досег с границата със Сърбия, няма никакви проблеми “, посочи той.

 
Съдбата на сърбите в Косово е доста тъжна. Те са заложници. Косово изрично на този стадий споделя, че вкарва ограничения, реципрочно на ограниченията, които Сърбия е въвела по отношение на косовските жители.
„ Когато войната в Украйна свърши, Сърбия няма да има различен късмет, с изключение на да реши този въпрос веднъж вечно. И тя, и Косово, да тръгнат в посоката, в която техните нации и политически елити са приели за техен път за развиване “, уверен е Владимиров.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР