Конфликтът между ръководството на ATP и организаторите на Уимбълдън е

...
Конфликтът между ръководството на ATP и организаторите на Уимбълдън е
Коментари Харесай

По настояване на играчите: ATP планира да не дава точки за Уимбълдън


Конфликтът сред управлението на ATP и уредниците на Уимбълдън е на път да се изостри от ден на ден. В края на предишния месец All England Club реши да не позволи тенисисти от Русия и Беларус на тазгодишното издание на Шампионата поради съветската инвазия в Украйна. От Lawn Tennis Association показаха терзания, че възможните триумфи на съветски тенисисти биха могли да бъдат употребявани от Владимир Путин за пропагандни цели.

Часове откакто решението стана факт, ATP разгласява изказване, в което изрази свеоето противоречие с подхванатата мярка. Впоследствие голям брой водещи фигури от света на мъжкия тенис, отпред с Новак Джокович и Рафаел Надал, обявиха, че съгласно тях решението е незаслужено, а WTA също насочи рецензии към уредниците.

Изглежда, че от мъжкия тур са решили също да подхващат дейности. Според Мартин Зиглър от The Times играчите са предложили да не бъдат присъждани точки за ранглистата на тазгодишното издание на Уимбълдън. Техният мотив е, че това би било заслужено по отношение на тенисистите от Русия и Беларус, защото те няма да имат опцията да се състезават наедно с останалите.

От Уимбълдън са безапелационни, че няма да трансформират позицията си, като тяхното решение бе подкрепено от бриатанското държавно управление. Мартин Зиглър оповестява, че следва незабавна среща сред управленията на Уимбълдън и ATP, като от мъжкия тур ще разгласят решението си до края на седмицата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР