Конфликтът между председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП)

...
Конфликтът между председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП)
Коментари Харесай

Константин Арабаджиев: Скандалът в КЗП вреди на работата ѝ

„ Конфликтът сред ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и мен е още от момента, в който ни назначиха заради кардинални разлики в метода на работа и разбирането за действието на КЗП. “ Това съобщи пред Българска национална телевизия Константин Арабаджиев, член на КЗП.

Според него, този обществен скандал се отразява пагубно, тъй като през последната 1 година комисията са напуснали десетки квалифицирани и дългогодишни експерти:

" И освен, че заплатите са ниски и те дълги години са работили с тези ниски заплати, а и поради атмосферата на работа. Нетърпимата и тежка атмосфера на работа в комисията. "

По думите на Арабаджиев, през последната година в Министерството на стопанската система и промишлеността са постъпили 60% повече сигнали и тъжби против активността на КЗП. Голяма част от тях са свързани тъкмо със забавянето на преписките.

" И до момента на съвещания на комисията гледаме преписки, които са забавени с по 9-10 месеца, даже оня ден гледахме една, която е забавена година. Това нещо е неприемливо, тъй като всеки един консуматор, който е подал своята тъжба или сигнал, чака оптимално бързо да се позволи проблема. " - разясни Константин Арабаджиев.

Той посочи, че причина за забавянето е точно напускането на десетки квалифицирани експерти и назначението на нови от ръководителя на КЗП, които обаче не познават комплицираната материя в работата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР