Конфликт за момиче между две компании в Благоевград ескалира в

...
Конфликт за момиче между две компании в Благоевград ескалира в
Коментари Харесай

Лъсна истината за кървавия екшън пред дискотека в Благоевград, намесено е момиче

Конфликт за момиче сред две компании в Благоевград ескалира в кърваво меле. Трима младежи, наръгани с нож, са признати в болница. Екшънът си има предистория. Вчера към среднощ на моста против Младежкия дом чужд мъж почнал да закача момиче от студентска компания, тръгнала на дискотека. Последвала замяна на реплики и натрапникът бил шамаросан от другар на девойката и малко по-късно абсурдът завършил, написа Struma.bg.

Компанията отишла на дискотека, а младежът, който изял плесницата, решил да си отмъсти и почнал да събира другари. Заедно с приятелите си към 5 часа сутринта той причакал излизащите от заведението и когато видял компанията, се стигнало до кавга. Един от нападателите извадил нож и почнал да нанася удари по трима младежи където свари. След това нападателите се разбягали.

В болница след багра с прободни рани са признати двамата студенти от ЮЗУ „ Неофит Рилски “ в Благоевград – 21-годишният Стоян Дамянов и приятелят му, 22-годишният Янислав Димитров. В реанимация също намушкан с нож е и 25-годишният Андон Костадинов от село Скрът, община Петрич.
Най-серозно потърпевш е 21-годишният Стоян Дамянов от Велинград, третокурсник по право в ЮЗУ – Благоевград. Той е с вътрешен кръвоизлив от прободна рана в горната част на корема и повреден черен дроб.

Ето какво описа от болничното легло студентът: „ С приятелката ми Сани, Ева и Янислав бяхме на дискотека и си тръгвахме. Те вървяха пред мен и седнаха на пейката, която е до стоянката за таксита против Младежкия дом, а аз отидох до лавката, с цел да си купя цигари. Моята другарка и другото момиче започнаха да ги заговарят двама непознати младежи. Отидох към тях и ги попитах какво става и за какво ги нервират. Те започнаха да се заяждат и аз застанах сред тях и приятелката ми. В началото бяха единствено двама души, на възраст бяха колкото мен. Стана сбиване… повалиха ме на земята, като че ли от нищото се появиха още биячи и отвред ми нанасяха удари. От три години изучавам в Благоевград, въобще не съм очаквал да ми се случи сходно нещо. Третия прободен юноша не го познавам, до каква степен разбрах, той е инцидентен минувач, слязъл или тръгнал към такси и се опитал да ни помогне, само че също попаднал под ударите на ножа. Видял, че съм повален на земята, и се притекъл на помощ. Навън беше мрачно, не съумях да видя ножа и не съм усетил, когато са ме намушкали. Разбрах, че съм прободен в корема на път за болницата…



Тренирал съм джудо, кикбокс и семесени бойни изкуства и несъмнено мога да отвръщам, само че отново споделям, не съм очаквал такова нахлуване с нож. Исках да защитя приятелката си… непрекъснато гледах да съм пред нея, с цел да не пострада тя. Приятелят ми Янислав сподели, че е наръган в крайници, и го качих на такси, с цел да потърсим лекарска помощ. Както си седях в таксито, пипнах тениската си и тогава видях, че цялата е окървавена”, описа потърпевшият Стоян Дамянов.
Той е опериран 2 часа от екип отпред с началника на хирургия доктор Димитър Димитров, като за първи път в благоевградската болница е осъществена лапароскопия при контузия на корема с увреждане на черния дроб.

Малко преди да влезе в операционната зала Ст. Дамянов, е осъществена хирургична намеса и при 25-годишния Андон Костадинов от село Скрът, община Петрич. Той не е студент в Благоевград, до неотдавна бил в Германия при татко си, който работи там.

Андон Костадинов е прочут в Скрът като мирен юноша, фамилията е уважавано, употребява се с положително име, сподели кметицата на селото Надка Райчева. Предполага се, че Андон е бил на посетители на свои другари в Благоевград.

За положението на потърпевшите младежи потърсихме за коментар началника на хирургия доктор Димитър Димитров. Ето какво разясни той:
„ Първото оперирано момче, което е 25-годишно, е с проникващо пострадване в десния фланг, в профил под ребратата. При удара с нож е проникнато в корема, за благополучие няма увреждане на вътрешни коремни органи, само че има наранени мускули и хематом, кървенето към този момент е овладяно. Външно входната рана е единствено 1 см, само че дълбочината е значимо да се посочи, проникването е наоколо до дебелото черво и дванадесетопръстника, както и до бъбрека, които не са наранени. Ревизирана е коремната празнина, интервенцията е осъществена от четиричленен екип от хирурзи, оперирах дружно с сътрудниците доктор Копанаров, доктор Соколов и доктор Николова, и доктор Стойчев от реанимация.

Вторият признат пациент, който е 21-годишен, е с вътрешен кръвоизлив близо 1 литър от проникващо пострадване, което е на границата сред гърдите и корема, в горната част. По време на лапароскопията бе открито, че е обиден черният дроб, тежката намеса е осъществена без отворен прорез на корема, известна като безкръвна, възстановителният интервал е къс и без травмиране на пациента.
Състоянието и на двамата младежи е устойчиво, остават за интензивно лекуване под интензивно лекарско наблюдаване в реанимация на МБАЛ – Благоевград”, разясни още доктор Димитров.

Третият признат в болничното заведение юноша – 22-годишният Владислав Димитров от Луковит, е четвъртокурсник в ЮЗУ – Благоевград. Той е с пострадване в бедрото, остава в ортопедия на МБАЛ – Благоевград.

Началникът на отделението доктор Стоян Папочиев посочи, че се организира лекуване, положението му е устойчиво и няма заплаха за живота му.
Приятели на потърпевшите студенти през вчерашния ден бяха пристигнали в двора на болничното заведение, с цел да ги поддържат в сложната обстановка. Те недоумяваха каква е повода. Отказаха да разясняват с претекст, че не са станали очевидци, по думите им, и двамата потърпевши са извънредно възпитани и положителни.
Приятелката на Стоян Сани, е в потрес от случилото се, нейните родители са пристигнали незабавно в Благоевград, с цел да бъдат покрай нея.
По-късно денем при последвалите полицейски дейности са издирени и арестувани във Второ РУП – Благоевград трима младежи. В хода на следствието е открито, че нападателят с ножа е 20-годишният Марио Стоянов, който живее на ул. „ Хайдукови “. Той е изхвърлил хладното оръжие в реката.

В рамките на следствието са разпитани очевидци и очевидци на случая, включително и водачи от таксиметровата пиаца. Разпит е извършен пред дежурен арбитър и на обвинения Марио. Няколко часа след екшъна на моста бе осъществен полицейски оглед и подхванати дейности за търсене на ножа. Изискани са записи от камери за видеонаблюдение на здания към мястото на престъплението.

Нападателят е арестуван за 24 часа с полицейска мярка и откакто му бъде повдигнато обвиняване, следва да се внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение.
Като всяко момче, Марио обича компютърните игри, само че се занимава със спорт – упражнявал е футбол в детската школа на „ Пирин”. Негов кумир е британският футболист Дейвид Бекъм, на профилната си фотография във Facebook е поставил неговия портрет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР