Конференцията Индустрия 4.0 започна с панел на тема Къде се

...
Конференцията Индустрия 4.0 започна с панел на тема Къде се
Коментари Харесай

Индустрия 4.0: Технологичното бъдеще вече е тук, трябва да се адаптираме

Конференцията " Индустрия 4.0 " стартира с панел на тематика " Къде се намира България на европейската индустриална карта "

© Цветелина Белутова Още по тематиката
" Индустрия 4.0 " и бъдещето на производството

Как новата гражданска война ще повлияе на средата ще търси отговор специфична конференция в Пловдив
17 сеп 2017
Йозеф Шети: Хората емигрират, тъй като не се усещат предпазени от закона

Швейцарският бизнесмен и притежател на фабрика в България, за революцията в промишлеността и проблемите на средата
15 сеп 2017
Машини: От автомобилни съставни елементи, през датчици до роботи

Секторът за машини и съоръжение е измежду най-бързо разрастващите се в българската промишленост
16 ное 2016
Производителят на роботи " Милара " чака растеж на приходите си до 30%

Пловдивската компания влага в нови японски машини, които удвояват потенциала й
27 юли 2016
Новата промишленост на България

Как региона към Пловдив се трансформира в промишлено сърце на страната и за какво бъдещото й развиване е под въпрос
8 апр 2016

Ако първите две софтуерни революции се разгръщат в границите на три века, то последните две се случиха единствено в границите на три десетилетия. След цифровата гражданска война в края на 80-те, през днешния ден към този момент сме оттатък прага на идната огромна гражданска война. " Важно е да разберем, че това е бъдещето, в което към този момент живеем ", счита Аруп Банерджи, районен шеф за Европейския съюз от Група на Световната банка. Това е обобщението от първия панел на годишния бизнес конгрес Industry 4.0, проведен от общината, " Капитал " и Trakia Tech, който се организира през днешния ден и на следващия ден в Пловдив.

Индустрия 4.0 съчетава развиването на технологиите с процеса на произвеждане, създавайки една напълно нова действителност, в която най-адаптивните ще завоюват най-вече. " Да се научим по какъв начин да учим е умеенето, което ни е нужно ", счита Банерджи.

Как да станем част от процеса

Настоящият индустриален развой е под опасност. Автоматизацията, производството на място, редуцирането на човешкия капитал и застаряването на популацията към този момент се отразяват на метода, по който живеем и работим. " Това, което ние като политици можем да създадем, е да съветваме бизнеса какво да прави оттук насетне ", разяснява Марк Никлас, шеф отдел " Иновативни политики за напредък " към Европейската комисия (ЕК). А работа за извършване има доста.

Според Гунар Мюнт, шеф на отдел " Иновации и конкурентоспособност " към Европейската капиталова банка, главният проблем пред Европа, е потребността от доста повече вложения. След 2007г. растежът на вложенията е прекомерно муден, с цел да се оправи с условията на четвъртата индустриална вълна: " Нужно е да наваксаме ", счита Мюнт. Това важи и за България. Сред проблемите, пред които е изправена страната ни, в частност е и осъвременяването на наличната техника за произвеждане, където сме на последно място в Европейски Съюз.

Надежда има

" Виждам, че българските инженери имат нужните качества ", счита Краси Петков, създател на компанията производител на роботика Milara, която оперира цех за роботи в Пловдив с екип от близо 200 души. " Трябва да хванем тази разрушителна епоха и да работим с нея ", разяснява Петков.
Сред стъпките пред България вицепремиерът Томислав Дончев назова потребността на бизнеса да се преквалифицира към новата революционна вълна както на процедура, по този начин и на думи. " От една страна държавното управление би трябвало да си свърши работата, от друга - хората да бъдат адаптивни ", счита той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР