Конфедерацията на работодателите на Украйна в петък публикува данни, които

...
Конфедерацията на работодателите на Украйна в петък публикува данни, които
Коментари Харесай

45 хиляди инвалиди в Украйна след първите десет месеца война

Конфедерацията на работодателите на Украйна в петък разгласява данни, които могат индиректно да демонстрират броя на ранените в украинската войска: съгласно прессъобщение на Конфедерацията броят на хората, които са получили увреждания през първите 10 месеца на войната, е скочил с три и половина пъти спрямо мирното време и възлиза на 45 хиляди души, цитира данните Руската работа на Би Би Си.

" В предвоенната година 13 000 души са получили неработоспособност. През първите 10 месеца от войната през 2022 година, съгласно формалната и не доста съответна статистика, повече от 45 000 украинци са получили увреждания ", цитират украинските организации Валерий Сушкевич, началник на Украинската национална асамблея на хората с увреждания. Думите му се споделят в прессъобщение на Конфедерацията на работодателите.

Сушкевич изяснява, че статистиката " не е доста съответна ", защото е мъчно да се оформи писмено увреждането по време на войната и доста от ранените към момента не са го създали.

Колко от тези 45 000 са ранени бойци, какъв брой са ранени цивилни и какъв брой са инвалиди, чиито увреждания нямат връзка с войната, на е известно.

Близо 16 000 украински цивилни са били ранени от началото на войната, близо 3000 от тях на територия, следена от Русия, съгласно Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР