Комунистическата Северна Корея е отчаяна от липсата на напредък в

...
Комунистическата Северна Корея е отчаяна от липсата на напредък в
Коментари Харесай

Ким изпадна в отчаяние заради САЩ

Комунистическата Северна Корея е обезверена от неналичието на прогрес в договарянията със Съединени американски щати, две години след историческата среща сред Ким Чен-ун и Доналд Тръмп. Това съобщи през днешния ден севернокорейският министър на външните работи И Сон-гуон, представен от Франс прес.

" Надеждата да подобрим връзките, която бе доста огромна, когато целият свят гледаше към нас преди две години, в този момент се трансформира в обезсърчение ", съобщи министърът в официално съобщение, оповестено от Корейската централна телеграфна организация.

Според него, макар че двата народа желаят мир, Вашингтон " желае да утежни обстановката ".

Появи се " слаб лъч на оптимизъм за мир и разцвет на Корейския полуостров ", само че той отстъпи на " мрачния призрачен сън ", добави външният министър.

Топдипломатът изброи ограниченията, които Северна Корея е взела за възстановяване на връзките, в това число мораториум върху нуклеарните опити, разрушаването на нуклеарния полигон Пунгери и връщането в Съединени американски щати на останките на американски военни, убити през Корейската война (1950-1953 г.).

Отношенията сред двете страни се усъвършенстваха доста към срещата в Сингапур през юни 2018 година Последва втора среща през февруари 2019 година във Виетнам, само че на нея не бе реализирано съглашение поради несъгласието на Пхенян да се откаже напълно от нуклеарния си боеприпас и на Вашингтон да облекчи глобите, наложени на азиатската страна, напомни Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР