Компютърният гигант IBM изтегли рекламите си от платформата на социалните

...
Компютърният гигант IBM изтегли рекламите си от платформата на социалните
Коментари Харесай

Рекламодателите бягат от X на Илон Мъск след антисемитска публикация

Компютърният колос IBM изтегли рекламите си от платформата на обществените медии X, откакто отчет откри, че наличието й се демонстрира до тирада на омразата.

The watchdog Media Matters откри, че реклами от водещи компании, в това число IBM, Apple, Oracle и Xfinity, се появяват до изявления, популяризиращи Адолф Хитлер и нацистката партия.

„ IBM има нулева приемливост към речта на омразата и дискриминирането и ние неотложно спря всички реклами на X, до момента в който проверяваме тази изцяло неприемлива обстановка “, сподели IBM.

Европейският съюз също спря рекламите си на уеб страницата, като се базира на увреждане на репутацията и дезинформация, оповестява Politico.

< p> По-рано тази седмица наподобява, че притежателят на X Илон Мъск поддържа антисемитска обява.

Докато очевидното утвърждение на Мъск на антисемитската обява не накара непосредствено рекламодателите да се откажат от платформата, безредното държание на милиардера в неговия уебсайт за обществени медии има индиректен резултат върху другите му бизнеси. Един вложител в Tesla сподели пред Bloomberg тази седмица, че държанието на Мъск е „ ужасяващо “ и има капацитет да навреди на марката в дълготраен проект. Кристин Хъл, създател и основен изпълнителен шеф на Nia Impact Capital, която влага в Tesla, сподели, че е обезпокоена от неналичието на наказателни дейности против Мъск от борда на автомобилния производител.

Речта на омразата внезапно набъбна на X, откогато Мъск закупи уеб страницата предходната година. Омразното наличие скочи малко откакто милиардерът пое собствеността, а антисемитското наличие скочи с 61% единствено две седмици след покупката, заяви тогава The New York Times. Проблемът не е отшумял: По-рано тази седмица Центърът за противопоставяне на цифровата ненавист откри, че от началото на войната Израел-Хамас модераторите на уеб страницата не са съумели да отстранен антисемитско, антипалестинско и антимюсюлманско наличие от X.

X се изправи пред намаляващи доходи и брой консуматори, откогато Мъск пое юздите. Потребителите на уеб страницата са намалели с 15% на годишна база, защото хората бягат от платформата, в доста случаи към конкурентни уеб сайтове като Meta's Threads и Bluesky. Приходите от продажби на реклами са спаднали с 54%, откри The Wall Street Journal, откакто доста рекламодатели избягаха предходната година. Някои рекламодатели се върнаха на уеб страницата, само че харчат по-малко, в сравнение с преди: През септември Мъск сподели, че рекламните доходи на X в Съединени американски щати са спаднали с 60%.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР