Компютърен гид за пациенти със слухови нарушения разположиха в УМБАЛ

...
Компютърен гид за пациенти със слухови нарушения разположиха в УМБАЛ
Коментари Харесай

Компютърен гид помага на пациентите със слухови затруднения в УМБАЛ „Св. Георги”

Компютърен гид за пациенти със слухови нарушавания разположиха в УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив, оповестиха от болничното заведение. Модерното профилирано устройство SiteKiosk дава разностранна информация за опциите за лекуване на слуха и последните достижения на медицината.

Устройството е подаяние за пациентите на Вътрешно консултативното поделение, звено УНГ - Аудиометричен кабинет към най-голямата болница у нас. С негова помощ те ще имат опция да се срещнат с най- новите достижения при превъзмогване на слуховите нарушавания при деца и възрастни.  Да прегледат множеството публикации свързани с метод на живот, слуховите нарушавания, новаторски импланти системи както за приблизително, по този начин и за вътрешно ухо.

Докато изчакват часа си за обзор пред УНГ кабинетите на експертите доктор Ана Бешкова, доктор Калина Маджарова и докторът по специфична педагогика Фани Михайлова, пациентите имат опция да научат потребна информация за лекуването на слуховите си проблеми.

Инсталираният SiteKiosk в УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив е второто сходно устройство в България, а първото още веднъж се намира в града под тепетата. То разполага с тъчскрийн екран, който разрешава на пациентите да навигират  наличието му посредством допиране през интерактивно меню. Компютърният гид поддържа Wi-Fi връзка с интернет, което му разрешава да даде извънредно богато наличие от публикации, препоръки, вести, свързани с решаването на слуховите нарушавания.

Освен подбрана информация за това по какъв начин работи човешкият слух и кои са най-честите аргументи за загубата му, SiteKiosk дава достъп до профилирано електронно списание за слуховите импланти. От интерактивното меню пациентът може да избере публикации от раздели „ Наука “, „ Здраве “, „ Живот “ или да прегледа всички публикации на едно място. Също може да научи какви типове импланти съществуват, по какъв начин работят те и какво е тяхното предопределение.Специален раздел споделя за кохлеарните импланти като най-модерен и ефикасен способ за възобновяване на слуха, изключително при деца с вродени аномалии на слуховия уред, открити в ранна възраст, както и при възрастни хора.

Информацията на компютърния гид е налична освен за българи, само че и за непознати жители, защото потребителят има опция да избира превод на 16 езика.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР