Компрометираната куриерска фирма “Star post” не плаща заплати и не

...
Компрометираната куриерска фирма “Star post” не плаща заплати и не
Коментари Харесай

Абсурд във Враца: “Star post” не плаща заплати, но не дава на служителите да напуснат /снимки/

Компрометираната куриерска компания “Star post” не заплаща заплати и не дава на чиновници да изоставен, научи организация BulNews.
В редакцията на медията ни постъпи сигнал от един от служащите в сдружението, който показа за неуместната обстановка, в която е подложен. Георги Борисов от Враца е почнал във компанията като шофьор-куриер на 14 юни 2021 година, само че поради забавена заплата дал предупреждение за овакантяване на шефа на компанията Десислава Вълкова на 20 август. Седмица по-късно му се наложило да влезе в болница, поради което взел болничен лист и го изпратил на работодателя си. От компанията обаче не си създали труда да го подадат до Национален осигурителен институт и с изключение на две неизплатени заплати, Георги не получил и парите от болничния.
Незакосъобразните дейности на компанията не стопират дотук. Фрапиращото в цялата обстановка е, че макар подаденото предупреждение, в периода на което той е изпълнявал правилно отговорностите си, договорът му не е преустановен. Така от “Star post” слагат Георги в неуместна обстановка – освен не му дават парите, които към този момент е изработил, а и не може да стартира на ново място. По негови думи е имал предложение за друга позиция, само че поради съществуващия контракт с компрометираната компания, е изпуснал мястото.
Потърпевшият описа пред наш кореспондент, че неколкократно се е опитал да беседва с шефа, само че без триумф.
„ Казва ми, че ще се обади по-късно и след това с дни не подвига телефона “, съобщи той.
По негови думи в офиса във Враца работят единствено трима души, а писмата на хората се натрупат и няма кой да ги занесе на получателите им, защото от дълго време е известно, че компанията е неточна към чиновниците си и никой не желае да стартира работа там. Като доказателство, че няма кой да извършва отговорностите във компанията, в медията ни бяха изпратени фотоси с доста писма, които няма кой да достави /приложени фрагменти в Галерия/. За порочните дейности на сдружението организация BulNews заяви преди няколко месеца.



Сходна е обстановката и в Оряхово и Козлодуй, където също не били изплатени възнагражденията на служащите.
“Star post” дава отговор за разнасянето на кореспонденцията на мобилния оператор „ Виваком “, Национална агенция за приходите, съдилища, ЧСИ и други институции, само че поради разочарованите служащи няма кой да ги достави до хората.
Порочната процедура на компанията да наема хора без да им заплаща продължава от 2017 година насам, като още тогава чиновници от цялата страна дадоха публичност за измамите и напуснаха, с цел да не затъват повече.
Така поради “Star post” страдат освен чиновниците, само че и всички консуматори, които не получават сметките си от мобилния оператор, както и уведомления от институциите.
Поредният пострадал – Георги от Враца, към този момент е алармирал в Инспекцията по труда и се надява с тяхна помощ да успее да се измъкне от блатото, в което го е вкарала неточната компания и да стартира работа на място, където се съблюдава Кодекса на труда.

Видео за неизплатени заплати още през 2017 година вижте тук:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР