Комплексният онкологичен център-Русе иска съгласието на общинските съветници за проектирането

...
Комплексният онкологичен център-Русе иска съгласието на общинските съветници за проектирането
Коментари Харесай

Ще строят нов болничен корпус към КОЦ - Русе

Комплексният онкологичен център-Русе желае единодушието на общинските съветници за проектирането и построяването на нов болничен корпус

Общината е предложила на лечебното заведение да направи изследване за подписване на контракт за капиталов банков заем за осъществяване на строителството.

КОЦ-Русе има направен абстрактен капиталов план в парцел общинска благосъстоятелност. Той планува новият корпус да бъде на мястото на двуетажна полумасивна постройка, в която все още са ситуирани административно-стопански блок, Отделение по обща клинична патология и хранилища на КОЦ-Русе, осведоми.

Новата постройка ще е на 5 надземни, един партерен етаж и полуетаж инсталационно покривно пространство. Връзката на новия блок със съществуващата солидна постройка, в която са ситуирани поделение по Образна диагностика, Отделение по лъчелечение, Отделение по здравна онкология, Отделение по ядрена медицина, Клинична лаборатория, регистратура и ДКБ, ще се реализира на равнище първи етаж.

Чрез построяването на новия болничен корпус ще се съберат в една постройка всички отделения на КОЦ-Русе с което ще се увеличи качеството на здравната услуга и ще се понижат разноските на лечебното заведение.

За осъществяване на плана ще е нужна планирана сума в размер на 15 млн.лв. За реализиране на плана КОЦ-Русе ще разчита на средства от всички вероятни източници за финансиране – безплатни грантове по Оперативни стратегии, кредитни средства от „ Регионален фонд за градско развиване “ АД, банкови институции, както и на финансова поддръжка и подпомагане от принципала.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР